Stephen Curry a intrat definitiv în istoria NBA. A distrus recordul de coșuri de 3 puncte. Cifra fabuloasă la care a ajuns

Gabriel-Alexandru Ioniță / 29.12.2021, 11:54
Stephen Curry a intrat definitiv în istoria NBA. A distrus recordul de coșuri de 3 puncte. Cifra fabuloasă la care a ajuns

Stephen Curry este fără îndoială unul dintre cei mai buni jucători din NBA în acest moment și cel mai bun marcator de 3 puncte din istoria ligii nord-americane. În vârstă de 33 de ani, el a impresionat încă de la debutul său în cea mai importantă competiție de baschet din lume cu capacitatea sa fenomenală de a marca din spatele arcului de cerc.

Stephen Curry a ajuns la 3.000 de coșuri de 3 puncte în NBA

Acum, după meciul pe care echipa sa Golden State Warriors l-a pierdut în fața celor de la Denver Nuggets, Curry a stabilit o bornă care va fi extrem de dificil de egalat vreodată. El a ajuns la nu mai puțin de 3.000 de coșuri de 3 puncte reușite în NBA după ce a marcat 5 astfel de coșuri în partida cu formația din Denver, pierdută de echipa sa cu scorul de 89-86.

Stephen Curry depășise deja de ceva vreme recordul de coșuri de 3 puncte din NBA. Acesta era deținut de Ray Allen, fost jucător la Milwaukee Bucks, Boston Celtics, Miami Heat și Seattle Supersonics. El a reușit în 2011 să marcheze coșul de 3 puncte cu numărul 2.973.

Mai mult, Stephen Curry a mai stabilit un record extrem de greu de egalat. El a ajuns după meciul cu Denver Nuggets la nu mai puțin de 157 de meciuri consecutive în care a marcat cel puțin un coș de 3 puncte.

În meciul de marți seară, sportivul în vârstă de 33 de ani a reușit să înscrie 23 de puncte. Nu și-a putut ajuta însă echipa, care a pierdut în cele din urmă.

Starul lui Golden State a spulberat recordul lui Ray Allen în mult mai puține meciuri jucate în NBA

Recordul lui Curry de coșuri de 3 puncte este cu atât mai impresionant cu cât l-a depășit pe marele Ray Allen în condițiile în care a jucat mult mai puține meciuri decât acestea. Jucătorul lui Golden State Warriors a reușit 3.000 de astfel de coșuri în 789 de meciuri. Asta în vreme ce Allen a ajuns la 2.973 în 1.300 de partide.

Stephen Curry a fost desemnat cel mai bun baschetbalist din NBA de două ori, în 2015 și 2016. Cu el în teren, Golden State Warriors a câștigat de 3 ori titlul suprem în baschetul nord-american, în 2015, 2017 și 2018. Curry a jucat în toată cariera sa de profesionist de până în acest moment doar la Golden State Warriors.

Cele mai mari salarii din NBA. Zeul Lebron James, detronat