Controversa câștigării titlului în Formula 1 se adâncește. Apar noi detalii din culisele Marelui Circ

Ștefănescu Dragoș / 14.12.2021, 14:02
Controversa câștigării titlului în Formula 1 se adâncește. Apar noi detalii din culisele Marelui Circ

Sezonul acesta din Formula 1 a avut parte de un scenariu uluitor. Noul campion mondial, Max Verstappen, a fost stabilit după un final incendiar chiar în ultima cursă. La câteva zile distanță, controversa câștigării titlului în Formul 1 se adâncește în urma noilor detalii apărute.

Controversa câștigării titlului în Formula 1 se adâncește

Sezonul acesta din Formula 1 a avut un final extrem de spectaculos. Noul campion mondial a fost stabilit după ultima cursă de la Abu Dhabi.

Olandezul Max Verstappen s-a impus depăşindu-l în ultimul tur pe Lewis Hamilton, după ce mașina de securitate a intrat pe circuit ca urmare a faptului că Nicholas Latifi (Williams) a intrat în parapet. Finalul controversat de la Abu Dhabi a declanșat furia celor de la Mercedes. Aceștia au anunțat că fac apel după respingerea celei de-a doua reclamaţii la FIA împotriva rezultatului Marelui Premiu de Formula 1 de la Abu Dhabi.

Astăzi, noi detalii din cadrul cursei au ieșit la iveală. O conversație radio între Lewis Hamilton și echipa de la Mercedes a fost făcută publică. Dialogul nu fusese difuzat pe durata cursei de duminică.

Potrivit Sky Sports, Lewis Hamilton poate fi auzit cum îi transmite inginerului de cursă Peter Bonnington: “Această situație a fost manipulată, omule”.

Aceste noi detalii nu fac altceva decât să adâncească și mai mult controversa din jurul câștigării titlului de campion de către Max Verstappen.

Suspans până în ultima etapă

După ce Lewis Hamilton a câștigat cursa precedentă și l-a egalat pe olandez, se părea că britanicul va reuși să pună mâna pe titlul cu numărul 8 și îl va depăși pe marele Michael Schumacher.

Și aproape toată cursa de la Abu Dhabi a părut să dea dreptate celor care îl considerau pe Lewis favorit. Verstappen a pornit din pole-position, dar după nici 10 tururi britanicul avea deja un avantaj important. Strategia celor de la Red Bull, a fost însă perfectă. Olandezul a început pe cauciucuri soft, dar, după jumătatea cursei, a trecut pe medii și a început să reducă diferența. Britanicul a simțit pericolul, dar se pare că cei de la Mercedez nu au reacționat la fel de prompt. Hamilton a pierdut mult din diferența de timp, dar tot se menținea în frunte. Nimeni nu se aștepta, însă, la finalul nebun care a urmat.

Final de infarct în cursa de la Adu Dhabi

Cu câteva tururi înainte de final, șeful celor de la Red Bull, vorbea de o minune. Și aceasta a venit. Safety-car-ul a trebuit să intre pe pistă, cu câteva tururi înainte de final, după accidentul lui Nicholas Latifi, de la Williams. Lui Hamilton nu i-a venit să creadă, dar măcar păstra primul loc. Însă, când s-a redat drumul la cursă, Verstappen a declanșat un atac furibund, în care a pus toată energia lui. Cauciucurile superioare și-au spus cuvântul și Hamilton a fost depășit, chiar în ultimul tur. Ultimele viraje au adus o luptă disperată, dar Max a rezistat și a devenit primul campion olandez din istoria Formulei 1.