Succes uriaș pentru Dinamo în Liga Campionilor. „Dulăii” au răpus o forță a Europei

Giosanu Catinca / 16.09.2021, 23:22
Succes uriaș pentru Dinamo în Liga Campionilor. „Dulăii” au răpus o forță a Europei

Campioana României la handbal masculin a impresionat în primul meci din grupa B a Ligii Campionilor. Dinamo Bucureşti a învins joi, pe teren propriu, formaţia poloneză Lomza Vive Kielce, scor 32-29 (16-12).

Dinamo – Lomza Vive Kielce, scor 32-29

Dinamo a condus tot meciul cu polonezii. Pentru formația bucureșteană au marcat Nantes Campos 11 goluri, Bizău 7, iar de la oaspeţi s-a remarcat Moryto, cu 7 reuşite, Vujovic 6. Cel mai bun jucător al partidei a fost brazilianul Raul Nantes. Acesta din urmpă a marcat 11 goluri. Golurile sale au venit în momente extrem de importante ale partidei.

Brazilianul a înscris exact când echipa antrenată de Xavier Pascual avea mai mare nevoie. Și Octavian Bizău, dar și portarul Saied Heidarirad au ieșit în evidență. Primul a marcat 7 goluri, în timp ce portarul Saied Heidarirad și-a salvat echipa în momentele dificile.

A fost interesant şi duelul antrenorilor, Xavi Pascual la debutul la Dinamo, respectiv Talant Dujshebaev pe banca poloneză, doi dintre cei mai titraţi tehnicieni din lume, de aceeaşi vârstă (53 de ani). Pascual are în palmares trei trofee de Liga Campionilor, cu FC Barcelona (2011, 2015, 2021), iar Dujshebaev cu unul în plus (trei cu Ciudad Real, în 2006, 2008, 2009, şi unul cu Kielce, în 2016).

Ce urmează pentru elevii lui Xavier Pascual

Pentru Dinamo a debutat în Liga Campionilor şi extrema stângă Pascual Jr, jucător de 21 de ani, fiul antrenorului.

Tot în această grupă, Vezprem a trecut cu 34-31, acasă, cu PSG, în timp ce Motor Zaporoje a învins-o pe Porto, cu 30-27, tot pe teren propriu.

Dinamo Bucureşti va juca următoarea partidă în deplasare. Echipa lui Xavier Pascual va înfrunta titrata echipă Paris Saint Germain, în 23 septembrie.

După disputarea partidelor tur-retur în ambele grupe ale Ligii Campionilor, încep fazele eliminatorii, din 30 martie 2022, play-off şi sferturi.

În ceea ce privește turneul Final Four, acesta se va desfășura în vara anului viitor. Mai exact, în perioada 18-19 iunie 2022.