Trofeu important obținut de Drăgușin! A fost desemnat ”Cel mai bun tânăr jucător de la Juve”!

Giosanu Catinca / 08.03.2021, 17:10
Trofeu important obținut de Drăgușin! A fost desemnat ”Cel mai bun tânăr jucător de la Juve”!

Radu Drăgușin, care a împlinit în luna trecută 19 ani, a obținut un trofeu extrem de important. Fundașul central a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător de la Juventus.

Trofeu important obținut de Drăgușin!

Surprinzător sau nu, Radu Drăgușin a devenit favoritul experților și al fanilor, cel puțin așa arată publicația Giovani Bianconeri.

Radu Drăgușin a evoluat în patru partide în acest sezon pentru formația antrenată de Andrea Pirlo. A luat parte la câte una în Champions League și în Serie A și două în Cupa Italiei, ambele din postura de titular.

Modul în care românul a jucat în aceste meciuri i-a impresionat pe fanii lui Juventus. Și jurnaliștii străini s-au arătat surprinși de jocul său. Așa se face că Drăgușin a primit un trofeu care atestă faptul că este un jucător apreciat la campioana Italiei.

Radu Drăgușin ezită să semneze prelungirea contractului cu Juventus
Radu Drăgușin ezită să semneze prelungirea contractului cu Juventus

A fost desemnat ”cel mai bun tânăr jucător de la Juve”!

Radu Drăgușin a primit titlul de cel mai bun tânăr jucător al lui Juventus în 2020. Titlul a fost oferit de publicatia anterior menționată. Internaționalul român U21 a obținut 311 puncte, mult mai mult decât mijlocașul ofensiv Nicolo Fagioli, care a fost votat de 264 de persoane. La rândul său, atacantul Elia Petrelli a obținut 206 puncte. Acesta a fost vândut la Genoa în ianuarie, pentru 8 milioane de euro.

La sondaj au participat jurnaliști, impresari și chiar antrenori sau fotbaliști aflați încă în activitate.

Născut în București, pe 3 februarie 2002, Radu Drăgușin a ajuns la Juventus la vârsta de 17 ani, în 2018, după ce și-a arătat calitățile în țara sa, la clubul Regal. După ce și-a făcut un nume la echipa Primavera, Drăgușin a fost promovat imediat la echipa U23, cu care a început sezonul. Totuși, a fost rapid inclus de Pirlo în lotul primei echipe, debutând în meciul Juventus – Dinamo Kiev, din grupele Champions League. Apoi a apărut în Serie A, pe 13 decembrie, la meciul Genoa – Juve 1-3. A mai apărut și în două meciuri din Cupa Italiei, cu Genoa și Spal.”, au scris jurnaliștii italieni despre Radu Drăgușin.

Fundașul în vârstă de 19 ani a încheiat tot pe primul loc și la sondajul realizat în rândul fanilor, unde a obținut 508 voturi. Pe podium au mai fost Nicolo Fagioli, cu 72 de voturi, și Filippo Ranocchia. Acesta din urmă a obținut doar 52 de voturi.