Șucu, distrugător la adresa rivalilor din Liga 1: „8 dintre cluburi nici n-ar trebui să existe. Sunt fantome”

Alex Matei 01.06.2023, 13:22
Șucu, distrugător la adresa rivalilor din Liga 1: „8 dintre cluburi nici n-ar trebui să existe. Sunt fantome”

Dan Şucu, patronul de la Rapid, se războieşte cu echipele finanţate din fonduri publice. Omul de afaceri crede că sumele mari de bani pompate de autorităţi în formaţiile de Superligă nu îşi au rostul. Mai mult decât atât, Şucu afirmă că astfel de grupări sunt adevărate fantome, suporterii stând departe de ele.

Şucu e de părere că această practică trebuie să înceteze cât mai curând. În opinia investitorului de la Rapid, oamenii din privat trebuie să fie atraşi de autorităţi să se alăture proiectelor din fotbal. Cluburile care nu au fani, spune pe un ton răspicat Şucu, nu au motiv să mai existe.

În România există opt echipe care nu au fani şi nu au motive să existe. Nu poate exista o echipă fără fani. Lipsa fanilor înseamnă lipsa audienţei, cee ace duce la lipsa resurselor, Fără resurse economice, e destul de greu să faci performanţă”, şi-a exprimat viziunea Şucu, într-un interviu pentru Pro Sport.

Cere politicului să nu mai finanţeze echipele de fotbal

Omul cu banii de la trupa de sub Podul Grant afirmă că fotbalul românesc nu va putea evolua, atât timp cât factorii politici se vor implica activ din punct de vedere financiar la cluburile din prima ligă.

La echipele astea vin 50 de oameni la meciuri și sunt și pontați, că sunt angajați în comunitate locală. Despre ce vorbim? E fără sens! Noi spunem că fără acei bani, fotbalul ar fi mai sărac. Din contră. Vedem ce câștigăm, dar nu vedem ce pierdem. Uitați-vă la primele 6 echipe și vedeți câte sunt susținute din bani publici”, a mai completat Şucu.

Vrea privatizarea fotbalului

Finanţatorul alb-vişiniilor susţine că banii publici trebuie direcţionaţi înspre alte activităţi, iar echipele din Superligă e necesar să se afle pe mâna investitorilor din domeniul privat.

Pot exista oricând 16 echipe care sunt independente financiar… Eu nu am un conflict cu jucătorii și antrenorii de acolo. Au făcut tot ce au putut. Dar nu asta e problema. Fără fani, nu există audiență. Lumea se întreabă de ce există echipe susținute din bani publici”, a opinat Şucu.

Urmăriți Playsport.ro și pe