Suma amețitoare pe care Simona Halep a câștigat-o după calificarea în optimile de finală ale turneului de la Melbourne

Bădulescu Silvian / 22.01.2022, 12:16
Suma amețitoare pe care Simona Halep a câștigat-o după calificarea în optimile de finală ale turneului de la Melbourne

Simona Halep a câștigat o sumă impresionantă după ce a trecut de Danka Kovinic și a ajuns în optimile de finală Australian Open 2022. Aici, românca va juca împotriva lui Alizee Cornet.

Peste 200.000 de dolari pentru parcursul curent

Simona Halep are un început de an foarte bun. După ce a câștigat turneul de la Melbourne, aceasta s-a calificat în faza optimilor de finală ale Australian Open 2022. Românca și-a asigurat un cec de aproximativ 219.000 de dolari pentru aceast parcurs. Grație acestei sume, Simona Halep a depășit borna de 38 de milioane de dolari câștigate din tenis, de-a lungul carierei.

Mai exact, ea a adunat 38,2 milioane de dolari doar din premiile de la turnee, clasându-se pe locul al patrulea în clasamentul all-time. Maria Sharapova, rusoaica clasată pe locul 3, a strâns 38,77 de milioande de dolari. Ținând cont că aceasta s-a retras, rămâne doar o chestiune de timp până când Halep o va depăși.

Totodată, Halep poate depăși și această bornă chiar la Australian Open. În cazul în care fostul lider mondial ajunge cel puțin în faza semifinalelor, ea va fi recompensată cu aproximativ 803.000 de dolari. Lider incontestabil în acest clasament este Serena Williams. Jucătoarea din Statele Unite ale Americii a câștigat 94,51 de milioane de dolari, pe când locul secund este ocupat de sora ei, Venus, cu 42,28 milioane de dolari.

Simona Halep – Alize Cornet se joacă duminică

După ce a câștigat în turul 3, Simona Halep va juca împotriva franțuzoaicei Alize Cornet, cea care a trecut de Tamara Zidansev, 2-1 la seturi, în turul anterior. Aceasta a produs deja o surpriză în Australia, după ce a trecut de Garbine Muguruza în turul 2.

În vârstă de 32 de ani, Alize Cornet este clasată pe locul 61 WTA, iar ultima oară când s-a calificat în optimile de la Australian Open a fost în 2009. Acea performanță a reprezentat și cel mai bun rezultat la Antipozi pentru ea. În meciurile directe, Halep și Cornet s-au întâlnit de patru ori, iar franțuzoaica conduce cu 3-1, ultima victorie fiind în 2015, la Madrid.

În tururile precedente, Simona Halep a trecut de Magdalena Frech (6-4, 6-3), Beatriz Haddad Maia (6-2, 6-0) și Danka Kovinic (6-2, 6-1). De remarcat că în parcursul fără greșeală al Simonei de până acum, ea n-a pierdut niciun set.

Adversara ei din Hexagon a depășit, pe rând, de Viktoriya Tomova (locul 118 WTA, 2-0, 6-3, 6-3), Garbine Muguruza (locul 3 WTA, 2-0, 6-3, 6-3) și Tamara Zidansek (locul 29 WTA, scor 2-1, 4-6, 6-4, 6-2).

Partida dintre Simona Halep și Alize Cornet are loc duminică, de la 02.00, ora României. Câștigătoara acestei partide va întâlni, în sferturile de finală, pe cea dintre Danielle Rose Collins și Elise Mertens.