Suma fabuloasă pe care Simona Halep a încasat-o după ce s-a calificat în optimile de finală ale Wimbledon 2022

Giosanu Catinca / 03.07.2022, 12:26
Suma fabuloasă pe care Simona Halep a încasat-o după ce s-a calificat în optimile de finală ale Wimbledon 2022

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Jucătoarea de la malul mării o va înfrunta în runda următoare pe iberica Paula Badosa (24 de ani, locul 4 WTA). Câți bani a câștigat Simona Halep după victoria cu Magdalena Frech.

Simona Halep s-a calificat în optimile Wimbledon 2022

Simona Halep a reușit să se califice în optimile de finală ale Turneului de tenis de la Wimbledon. Fostul lider mondial a învins-o pe Magdalena Frech în două seturi, 6-4, 6-1. Românca și-a asigurat astfel al doilea cel mai mare premiu din acest sezon.

Meciul a început cu dominația deplină a lui Halep. Românca i-a spart de două ori serviciul sportivei noastre (n.r. Frech). Când speranțele au reînviat (n.r. Frech a revenit în primul set de la 1-5 la 4-5), experiența româncei și-a spus cuvântul. Aceasta a încheiat setul cu un game alb.

În setul doi, Frech și-a forțat rivala să alerge și din când în când a reușit să o surprindă cu mișcări spectaculoase. Halep a fost totuși cu un pas înaintea ei grație avantajului luat în startul setului. Fostul lider al clasamentului WTA a avut meciul sub control. Ea a jucat perfect și nu a dat cedat controlul niciun moment, punând punct peste punct și închizând meciul cu prima ocazie.”, au scris cei de la Eurosport Polonia.

Suma considerabilă pe care și-a asigurat-o Simona Halep

Meciul din turul al treilea al turneului de la All England Club dintre Simona Halep și Magdalena Frech a avut o componentă financiară importantă.

Pentru calificarea în turul patru, câștigătoarea de la Roland Garros și Wimbledon a fost recompensată cu un cec de peste 233.000 de dolari.

Miza financiară a duelului de la Wimbledon dintre Simona Halep și Paula Badosa

În actul următor, Simona Halep (locul 18 WTA) o va întâlni pe iberica Paula Badosa (24 de ani, 4 WTA). Miza financiară a meciului de la Wimbledon dintre fiica lui Stere Halep și sportiva aflată pe locul 4 WTA nu este de neglijat.

Constănțeanca va câștiga 400.000 de dolari în cazul în care o va învinge pe sportiva din Polonia.

Pentru această ediție a turneului de la Wimbledon nu se acordă puncte, pentru că jucătorii din Belarus și Rusia nu pot participa, fiind interziși la All England Club în contextul războiului declanșat de Vladimir Putin.