Șumi, contrat dur de bașkan: ”Cere contract, contract, contract după fiecare meci! Nu joacă el, ci jucătorii”. Suma imensă cerută de român, ca să semneze!

Gabriel Eșanu 09.01.2021, 19:11
Șumi, contrat dur de bașkan: ”Cere contract, contract, contract după fiecare meci! Nu joacă el, ci jucătorii”. Suma imensă cerută de român, ca să semneze!

Gaziantep a fost învinsă sâmbătă în campionatul Turciei, scor 1-2, pe terenul lui Sivasspor. Primul eşec după aproape patru luni pentru formaţia pregătită de Marius Şumudică. Dar antrenorul român şi-a păstrat tonul războinic în disputa cu oamenii din conducere. „Şumi” este deranjat de modul în care decurg negocierile pentru prelungirea contractului său. Şi ameninţă că va pleca de la echipă în următoarele zile. Mehmet Buyukekşi, başkanul lui Gaziantep, a ţinut să îi dea o replică antrenorului român.

Marius Şumudică vrea să meargă în Arabia Saudită, la Al Shabab, unde i se oferă un salariu mult mai mare decât în Turcia

„Banii pe care-i plătim lui și celor din staff sunt 1,2 milioane euro, el ne-a cerut 1,6 milioane plus bonusuri. I-am zis despre situația actuală și l-am rugat pentru o reducere. Unde este lipsa de respect? Cere contract, contract, contract după fiecare meci. El își arogă tot succesul, se poate întâmpla vreodată așa ceva? 

Dacă avem succes, este și rezultatul jucătorilor, dar și al managementului! Nu joacă el singur și câștigă meciurile! Este adevărat că i-am cerut 10 la sută discount, asta-i situația.  În condițiile în care fotbalul turc stă prost cu banii, tribunele sunt goale, nu sunt venituri din publicitate. Nimeni nu vorbește atâta despre contract. Ne susținem antrenorul și îl respectăm, dar explicațiile lui sunt greșite”, a explicat Mehmet Buyukekşi pentru televiziunea A Spor.

Başkanul celor de la Gaziantep a explicat că fotbalul din Turcia traversează probleme financiare din cauza pandemiei de coronavirus. La fel cum se întâmplă şi cu unele dintre cele mai mari echipe din Europa, precum FC Barcelona. Dar a ţinut să precizeze că încă mai aşteaptă o continuare a colaborării.

„Ceea ce face el aduce ghinion. În toată Turcia, suntem unicul club care plătim la zi salariile și primele. Chiar și Barcelona trece prin criză, trebuie să înțeleagă. 

A primit cartonaș galben, am plătit, a încasat și roșu, la fel, mereu am fost alături de el. Când a dat primele din buzunar a spus că a fost gestul lui, de aceea i-am sugerat să ne ajute cu o reducere. I-am făcut o ofertă și așteptăm răspunsul lui. Abia atunci va fi clar dacă va continua sau nu”, a continuat Mehmet Buyukekşi.

Marius Şumudică mai are contract până în vară la Gaziantep. Dar ar putea să plece în următoarele zile din Turcia

Marius Şumudică a anuţat că are o ofertă excelentă din punct de vedere financiar din Arabia Saudită. Este dorit de Al Shabab, formaţie pe care a mai pregătit-o între iunie 2018 şi iunie 2019. Românul mai are contract cu Gaziantep până la vară. Dar saudiţii l-ar putea răscumpăra pentru a-l aduce chiar din această iarnă.

„Sunt în discuții cu Al Shabab, unde am mai fost. Am vorbit cu președintele, mi-a făcut o ofertă, suntem aproape, există posibilitatea unei colaborări foarte curând. Când primești o ofertă de 6-7 ori mai mare decât aici, e normal să te gândești. E logic, viața antrenorului este foarte scurtă”, a declarat Marius Şumudică.

Urmăriți Playsport.ro și pe