Șumi, răzbunat de viitorii elevi! I-au ”bătut” fără drept de apel

Mihai Cheles 20.01.2021, 18:47
Șumi, răzbunat de viitorii elevi! I-au ”bătut” fără drept de apel

„Șumi” a fost răzbunat de viitorii elevi! Rizespor s-a impus categoric în fața celor de la Gaziantep, scor 3-0, miercuri, într-un duel din Campionatul Turciei. Antrenorul român nu s-a aflat pe banca echipei sale la această partidă.

Cu internaționalii români Alexandru Maxim și Alin Toșca, Gaziantep n-a avut niciun șut pe poartă contra lui Rize. Pe o ninsoare abundentă, viitoarea formație a lui Marius Șumudică a lovit prima dată, la finalul primei reprize, prin Milan Skoda. Șutul fotbalistului ceh, din 16 metri, a modificat pentru prima dată tabela de marcaj.

Același Milan Skoda avea să majoreze avantajul pentru Rizespor, din lovitură de la 11 metri, în mintul 55. Papi Djilobodji, fotbalist adus de Șumudică la Gaziantep, a comis un henț în careu, iar arbitrul n-a stat pe gânduri.

Meci modest pentru Alexandru Maxim

Alexandru Maxim a avut un joc extrem de modest, iar noul antrenor al celor de la Gaziantep, Ricardo Sa Pinto, l-a scos din teren în minutul 57. Lovitura de grație avea să fie dată de Rizespor în minutul 88, când arbitrii au acordat din nou lovitură de la 11 metri. De data aceasta, atacantul paraguayan Samu a marcat și a stabilit scorul final.

În urma acestui rezultat, formația lui Marius Șumudică a urcat serios în clasament. Cu cele 24 de puncte adunate, Rizespor a urcat cinci locuri, de pe 17, pe 12. A profitat  și de faptul că în această rundă – Sivasspor, Bașakșehir, Konyaspor și Kasimpasa – nu au fost capabile să câștige. De partea cealaltă, fosta echipă a lui Șumudică, Gaziantep, este pe locul 4, cu 34 de puncte, cu două înfrângeri în ultimele trei etape.

sumi-razbunat-viitorii-elevi

Șumi, răzbunat de viitorii elevi!

Antrenorul român Marius Șumudică a fost înlăturat cu scandal de la Gaziantep. După o primă parte de sezon impecabilă, poate cea mai bună din istoria clubului turc, conducerea a decis că este mai să se despartă de antrenorul român. Contractul lui Șumi cu Gaziantep expira în această vară, iar negocierile dintre cele două părți au fost „la sânge”. Antrenorul român a pus condiții pentru a rămâne. Condiții care ar fi trebuit să îndrepte clubul spre marea performanță. A cerut transferuri la echipă, contracte prelungite și mărite, totul pentru ca Gaziantep să se poată bate de la egal la egal cu granzii din Istanbul. Ce a primit? O propunere de diminuare a salariului, o listă redusă a jucătorilor care vor mai rămâne din vară la club și niciun ban de transferuri.

Vulcanicul tehnician a răbufnit. A explicat toate aceste detalii în presă, iar conducătorii clubului, dar și oameni cu mari influență din Gaziantep, au decis că cel mai bine este ca acesta să fie înlăturat. Nu a stat foarte mult timp fără angajament. Rizespor l-a chemat să o salveze de la retrogradare, iar Marius Șumudică a început cu dreptul. Chiar împotriva fostei sale echipe. Nu s-a aflat pe bancă la acest meci, însă este o chestiune de timp până o va face.

Urmăriți Playsport.ro și pe