Mircea Badea se implică în scandalul de rasism cu Marius Șumudică: „Suntem niște mămăligi, niște rahați în fundul curții”

Simion Andrei 11.01.2021, 21:52
Mircea Badea se implică în scandalul de rasism cu Marius Șumudică: „Suntem niște mămăligi, niște rahați în fundul curții”

Erman Toroglu, un cunoscut analist TV, avut un derapaj grosolan la adresa lui Marius Șumudică, pe care l-a numit țigan și cerșetor. Realizatorul TV Mircea Badea a reacționat dur după aceste declarații.

Mircea Badea se implică în scandalul de rasism cu Marius Șumudică

Fostul antrenor al lui Gaziantep a fost ținta atacurilor unui fost jucător și arbitru din Turcia. Erman Toroglu a tunat și fulgerat în direct la TV și l-a jignit pe tehnicianul român. Românului i s-a reproșat că a cerut o mărire de salariu pentru a accepta prelungirea contractului scadent în vară. Asta în vreme ce oficialii lui Gaziantep i-au propus o reducere de 20 de procente, din cauza pandemiei de coronavirus. Șumudică s-a declarat jignit de propunerea pe care i-a făcut-o bașkanul lui Gaziantep.

„Antrenorul ăsta e plin de figuri, joacă teatru. Nu am mai văzut așa ceva, unde se crede? Se comportă ca un țigan, e un țigan”, a declarat Erman Toroglu, fost jucător și arbitru, în direct la TV.

Moderatorul a încercat să îl tempereze pe Toroglu, dar nu a făcut altceva decât să provoace o nouă reacție necontrolată a acestuia.

„Dar cum să-i spun altfel, să-l numesc cerșetor?”, și-a continuat Toroglu asediul, confom presei din Turcia.

Mircea Badea s-a implicat și el în scandalul de rasism cu Marius Șumudică și a comentat incidentul în urma căruia antrenorul român s-a despărțit de Gaziantep. Realizatorul tv a comparat incidentul în care a fost implicat Marius Șumudică cu cel al arbitrului Sebastian Colțescu. Care are legătură, culmea, tot cu fotbalul turc. Mircea Badea le bate obrazul autorităților din România, că nu au avut nicio reacție după ce Șumudică a fost jignit în direct la tv.

Marius Sumudica a fost facut tigan si cersetor, in direct la tv
Marius Sumudica a fost facut tigan si cersetor, in direct la tv

Mircea Badea: „Suntem niște mămăligi, niște rahați în fundul curții”

„Hai să începem cu ceea ce mi se pare cel mai important, de departe. Ne arată din nou cine suntem noi. Nu e o imagine deloc plăcută, dar reală. Poate avem o criză de identitate și ne întrebăm «Bă, dar cum suntem noi de fapt?» Uite cum suntem. Pe site-uri a mai fost știrea, la televizor nu prea am văzut-o. Stimați cetățeni, ce a spus Colțescu sau cum îl cheamă pe arbitrul vieții, despre penibilul ăla de pe bancă, care făcea panaramă și încălca regulamentul și trebuia sancționat, nu a fost rasism! Ce a făcut comentatorul turc la televiziune e rasism!

El a vrut să zică nasoale de Șumudică. A început să zică nasoale acceptabile, «E plin de figuri, joacă teatru» și, simțind nevoia să mai zică nasoale, a folosit o insultă clar rasistă: «Se comportă ca un țigan! E un țigan!». A folosit lucruri legate de rasă ca să zică rele! Asta e rasism! Colțescu a folosit cuvântul «negru» ca să identifice jucătorul. Era o comunicare între două persoane.

Asta s-a întâmplat în direct la televiziune. Când spui „Ești un țigan!” și asta e rasism. Am vrut să văd reacția oficialilor din România. Zero! Nu am văzut indignare! Când Colțescu a spus, a fost indignare în România. Oficialii FRF s-au pus în patru labe pentru ceva ce se întâmplase. M-am uitat să vadă dacă domnul Erdogan a zis ceva cu privire la treaba asta, că în cazul lui Colțescu a sărit imediat. M-am uitat să vad dacă s-a sesizat cineva, FIFA, UEFA, președintele. A fost în direct la televizor și a folosit trimiteri rasiste! În România nu a fost nici 0.0% din răspândirea pe care a avut-o știrea cu Colțescu.

Asta suntem noi! Nu o să fim niciodată altceva decât suntem, adică niște mămăligi care se c**ă în fundul curții. Atât suntem! De ce? De asta. La Colțescu, penibilul de pe bancă a avut tupeu și a vrut să obțină ceva, să fie erou, victimă. A jucat cartea rasismului. Eu nu-l cunosc pe Șumudică, dar mi se pare intolerabil așa ceva! Vreau să spun asta. Și că de aceea românii nu vor fi nimic altceva”, a declarat Mircea Badea.

Urmăriți Playsport.ro și pe