Șumudică duce Rizespor în liga a doua! Bilanț dezastruos pentru antrenorul român, după noua înfrângere

Gabriel Peneș / 12.02.2021, 21:47
Șumudică duce Rizespor în liga a doua! Bilanț dezastruos pentru antrenorul român, după noua înfrângere

S-au dus vremurile în care Șumi era pe locul 1 în Super Lig, cu Gaziantep. Șumudică duce Rizespor în liga a doua! Bilanț dezastruos pentru antrenorul român, după noua înfrângere. Ajuns tehnicianul lui Rizespor, Șumudică va trebui să lupte pentru salvarea de la retrogradare. În ultimul meci, trupa românului a pierdut acasă, scor 0-2, cu Erzurum, formație ce încearcă și ea să rămână în prima ligă turcă.

Șumudică duce Rizespor în liga a doua! Bilanț dezastruos pentru antrenorul român, după noua înfrângere

Doar în urmă cu o lună, fusese declarat „antrenorul anului 2020” în Turcia. Acum, Șumudică duce Rizespor în liga a doua! Bilanț dezastruos pentru antrenorul român, după noua înfrângere. Echipa din Rize a pierdut cu 0-2 partida de pe teren propriu contra celor de la Erzurum. S-a dus vremea în care Șumudică o dusese pe Gaziantep pe primul loc în Super Lig, uitându-se în jos la toți „granzii” din Istanbul. Echipa lui a încasat două goluri în cea de-a doua repriză. Și un cartonaș roșu, după cum scrie GSP.ro.

Marius Șumudică a ajuns la al 4-lea meci la rând fără victorie de când a ajuns pe banca lui Rizespor: 0-1 cu Fenerbahce, 1-1 cu Kasimpașa, 1-2 cu Alanyaspor și acum 0-2 cu Erzurum BB. Situația devine „albastră” pentru echipă, ea fiind pe locul 14, cu 28 de puncte. O despart doar 4 puncte de primul lor retrogradabil, ocupat, culmea, de formația al cărei antrenor secund e Patrick Webo. Îl știți. „Ăla negru”, așa cum îi spusese Sebastian Colțescu, în meciul pe care Istanbul BB îl disputa în Champions League, în decembrie, cu PSG. Tot la 4 puncte în spate, se află și trupa condusă de Dan Petrescu, Kayserispor, 24 de puncte. Dar cu un meci mai puțin disputat. Iar Konyaspor are tot 24 de puncte, dar – și mai și – are două meciuri mai puțin disputate.

Șumudică duce Rizespor în liga a doua! Bilanț dezastruos pentru antrenorul român, după noua înfrângere
Șumudică duce Rizespor în liga a doua! El se va lupta pentru supraviețuirea în Super Lig cu Kayserispor, echipa antrenată de Dan Petrescu

Minunile lui Șumi au dispărut, dar românul are o explicație

Sigur, mai sunt 16 etape de disputat, campionatul Turciei având 21 de echipe, ultimele 4 clasate retrogradând. Dar echipa lui Șumudică pare a nu-și găsi cadența. Fanii lui Rizespor se tem că ceea ce a reușit Șumi la Gaziantep, unde a luat o echipă în suferință și a dus-o pe primul loc, a fost doar o întâmplare. Totuși, antrenorul cere tuturor puțină răbdare. „Lucrurile vor deveni mai bune”, promitea românul acum câteva etape. El a invocat și numărul mare de fotbaliști suspendați sau accidentați.

Șumudică a cerut timp pentru a implementa schimbările pe care le dorește la echipă. De altfel, Șumudică nu și-a făcut planuri mari în acest an competițional, în care vrea să securizeze locul în prima ligă. Din sezonul viitor, tehnicianul român vrea să ducă pe Rizespor între primele 8 echipe din Super Liga. Cel puțin. Asta, firește, dacă va supraviețui acestui sezon ce arată destul de „cafe-au-lait” pentru clubul de pe coasta Mării Negre. Sau poate că lui Șumi îi priește doar briza din Cornul de Aur.