„Sultanul” Șumudică e antrenorul anului 2020 în Turcia. L-a învins pe „împăratul” Fatih Terim

Mihai Rosoiu 31.12.2020, 00:38
„Sultanul” Șumudică e antrenorul anului 2020 în Turcia. L-a învins pe „împăratul” Fatih Terim

Întreaga Turcie e la picioarele unui român. „Sultanul” Șumudică e antrenorul anului 2020 în Turcia. Tehnicianul lui Gaziantep a câștigat duelul strategilor din SuperLig, devansându-i printre alții pe Fatih Terim sau Sergen Yalcin. Topul a fost alcătuit pe baza voturilor primite de nominalizații Futbol Arena pentru acest clasament.

„Sultanul” Șumudică e antrenorul anului 2020 în Turcia

„Turcii mă adoră, sunt încântați de mine”. Aceasta a fost doar una dintre declarațiile pompoase ale lui Marius Șumudică din ultima vreme. Reticienți, mulți dintre compatrioții săi au luat în derâdere vorbele antrenorului. Firea sa vulcanică și declarațiile care fac deliciul presei erau ingrediente cunoscute în România.

Numai că ceea ce Șumudică spunea în urmă cu puțin timp, s-a dovedit a fi adevărat. Turcii îl adoră și dovada cea mai clară este acest clasament. Ajuns pe locul 3 cu Gaziantep, Șumi a ajuns să fie cel mai apreciat tehnician al țării semilunei. Iar rezultatul obținut de român e cu atât mai important cu cât a obținut acest rezultat într-o companie selectă.

Marius Sumudica antrenorul anului 2020 in Turcia
Marius Sumudica antrenorul anului 2020 in Turcia

Pe listă s-au mai aflat Fatih Terim (Galatasaray), Okan Buruk (Istanbul Basaksehir) și Sergen Yalcin (Besiktas),Erol Bulut (Fenerbahce) sau Unal Karaman (ex. Rizespor).

Dintre toți aceștia, românul nostru a fost considerat antrenorul anului 2020 în campionatul Turciei. O performanță de invidiat și mai ales onorantă.

Invincibilul Marius Șumudică

Marius Șumudică traversează o perioadă de grație la echipa sa de club. Cea mai bună de când antrenează în Turcia. De 13 etape, echipa sa este neînvinsă și a ajuns să se lupte pentru titlu. Ultima victimă a celor de la Gaziantep a fost chiar liderul de la acel moment, Alanyaspor.

Gaziantep a suferit o singură înfrângere în campionatul Turciei în acest sezon, în luna septembrie, pe terenul lui Galatasaray. De atunci a adunat 14 partide fără eșec, performanță prin care Șumudică prinde loc de cinste printre marii antrenori ai Europei. Digi Sport scrie despre un top făcut de turci în acest sens. AC Milan, 26 de jocuri fără înfrângere, și Olympique Lyon, 14, sunt singurele care au mai multe partide consecutive în care au evitat eșecul. Iar în spatele lui Gaziantep sunt nume mari, ca Villarreal (12), Bayern Munchen (11), Liverpool (11), Inter Milano (10).

Turcii l-au alintat „Mourinho din Carpați”

Uimiți de performanțele lui Șumudică, dar și de modul acestuia de a se manifesta, jurnaliștii turci l-au numit „Mourinho din Carpați”. Se pare că tocmai șefii lui Gaziantep s-au lăsat convinși ceva mai greu. Aceștia au întârziat foarte mult cu propunerea de prelungire a contractului.

„Sultanul” Șumudică e antrenorul anului 2020 în Turcia, iar acest rezultat îi va aduce o propunere grasă din partea bașkanilor de la Gaziantep.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe