„Șumudică e vulturul din Carpați” Turcii nu se mai opresc din laude după ce românul de la Gaziantep a ajuns pe primul loc

Radu Bordei 06.01.2021, 12:34
„Șumudică e vulturul din Carpați” Turcii nu se mai opresc din laude după ce românul de la Gaziantep a ajuns pe primul loc

Șumudică e vulturul din Carpați! Românul face istorie la Gaziantep, iar turcii nu mai reușesc să găsească laude pentru antrenor. Șumudică a fost deja desmenat Antrenorul Anului în Turcia, iar 2021 îl găsește pe primul loc în campionat.

Gaziantep a învins pe Ankaragucu și s-a instalat, pentru moment, pe prima treaptă a podiumului. Este o performanță extraordinară pentru un club care nu este obișnuit cu astfel de realizări. Șumudică recunoaște și el că este cea mai bună perioadă din cariera lui.

Șumudică e vulturul din Carpați

Clubul a vrut să îi ofere un omagiu antrenorului. Așa că, pe site-ul oficial al clubului, a apărut un video special, în care românul se transformă într-un vultur. Sub titlul „Acesta este Gaziantep”, clipul reprezintă un tribut la adresa antrenorului.

Șumudică este impresionat de realizările jucătorilor săi, mai ales într-un campionat în care forțe ca Galatasaray sau Fenerbahce investesc milioane în jucători. „Să marchezi meci de meci, timp de 25 de partide, este ceva minunat. Maxim și Toșca sunt și ei foarte buni, mă ajută mult. În acest moment facem istorie. Asta le-am spus și jucătorilor” a declarat Șumi, la Digisport.

Vrea să continue la Gaziantep.

Fanii sunt disperați să îl vadă pe antrenor că semnează un nou contract. Șumudică va fi liber în vară și atrage deja atenția unora dintre granzii Turciei. Șumudică vrea și el să câtige trofee, dar tot cu Gaziantep.

Antrenorul se simte bine, a format deja un grup puternic, așa că ar fi tentat să continue. Cu toate acestea, va avea alte pretenții de la conducere, mai ales dacă va reuși o calificare în cupele europene. Șumudică s-a plâns în trecut că șefii echipei nu aduc întotdeauna jucătorii doriți. Și la conferința de după victoria cu Ankragucu, Șumi a anunțat că dorește transferuri de calitate.

Conducerea a încercat să îi liniștească pe suporteri și a anunțat că lucrează la prelungirea contractului cu antrenorul român. Mai ales după un sezon excelent până în acest moment. În 16 etape, Gaziantep a pierdut doar o singură dată, a acumulat 8 victorii și 7 remize. Cu 31 de puncte, este la egalitate cu Besiktas.

Șumudică a dansat după meci

Românul este mereu un subiect savuros pentru presa din Turcia. Pentru că trăiește meciurile la extrem, reacțiile românului sunt urmărite de toată lumea. La finalul partidei cu Ankragucu, Șumi a oferit un nou moment. A dansat pe acordurile unei melodii din tribună. Fanii au savurat momentul și l-au complimentat pe „vulturul” din Carpați.

Suporterii speră ca Șumi să poată menține lupta la titlu până la final.

Urmăriți Playsport.ro și pe