Șumudică mai scrie o „pagină de istorie” în campionatul Turciei. Nimeni nu a mai reușit ce a făcut antrenorul lui Rizespor

Bordei Radu / 01.02.2021, 11:49
Șumudică mai scrie o „pagină de istorie” în campionatul Turciei. Nimeni nu a mai reușit ce a făcut antrenorul lui Rizespor

Șumudică mai scrie o „pagină de istorie” în campionatul Turciei. Antrenorul român a făcut minuni pe când antrena la Gaziantep, iar acum speră să repete același traseu și pentru Rizespor. Din păcate, românul este lider absolut la alt capitol în campionatul din Turcia.

Chiar la primul meci pe banca noii sale echipe, Șumudică și-a arătat din nou spiritul său coleric. Asta deși promisese în presă că va încerca să se controleze mai mult și că nu va mai reacționa la fel de vehement, mai ales în relația cu arbitrii.

Șumudică mai scrie o „pagină de istorie” în campionatul Turciei

Șumudică nu a fost doar antrenorul anului 2020 în Turcia, este primul și când vine vorba de eliminări. Antrenorul român a stabilit un record cu care nu se poate mândri foarte tare: a ajuns la 3 expulzări de pe bancă în acest sezon. Practic, Șumi a devenit cel mai eliminat om din Super Liga. Românul a acumulat 3 cartonașe roșii în acest sezon, cu care depășește orice fotbalist sau tehnician angrenat în campionatul Turciei.

Am întrecut toți fotbaliștii din campionat, cu cartonașul ăsta, a recunoscut și Șumudică la finalul partidei.

 

Eliminat și cu meci pierdut

Rizespor a cedat pe terenul celor de la Fenerbahce, dar Șumudică va fi mai supărat pe cartonașul roșu primit decât pe acest rezultat. Antrenorul a primit al doilea avertisment după ce l-a aplaudat ironic pe central. Bașkanul celor de la Rizespor a sărit în apărarea antrenorului și l-a acuzat pe arbitru că s-a grăbit în luarea deciziei.

„Chiar nu știu de ce l-a eliminat pe Șumi. Poate l-a înjurat în limba română, dar nu cred. S-a întâmplat în fața noastră, nu am văzut nimic grav. Oricum arbitrul a fluierat doar pentru adversari azi. Îmi pare rău că Șumudică a fost eliminat, a declarat Hasan Kartal

Șumudică promite că echipa va crește

Antrenorul declarase înainte de meci că nu ia în calcul un rezultat la Fenerbahce, un teren foarte greu pentru orice echipă. Rizespor se află în acest moment pe locul 13, dar românul este convins că valoarea echipei este superioară aceste poziții. Șumudică vrea să ducă cât mai repede gruparea în primele 10 poziții, iar din sezonul viitor să se bată pentru un loc cât mai sus din clasament.

Bașkanii au promis că vor sprijini proiectul lui Șumudică. Șefii clubului au mișcat deja pe piața transferurilor, dar nu vor să se oprească aici. Antrenorul a solicitat mai multe întăriri la echipă și oficialii clubului i-au promis că vor rezolva această dorință. Iar Rizespor va fi o echipă mult mai puternică decât în acest moment.