Super-dezvăluire a lui Dan Petrescu: ”Am avut precontract semnat cu Fener”. De ce a picat totul și cum a ajuns în Italia

Radu Bordei 26.01.2021, 11:29
Super-dezvăluire a lui Dan Petrescu: ”Am avut precontract semnat cu Fener”. De ce a picat totul și cum a ajuns în Italia

Super-dezvăluire a lui Dan Petrescu. „Bursucul” a fost aproape de unul din marii giganți ai Turciei, dar nu ca antrenor ci ca jucător. Cariera fundașului ar fi puttu fi cu totul alta. Super oferta pe care a avut-o, a venit în 1991, pe când Dan Petrescu era legitimat la Steaua.

Fenerbahce l-a vrut neaapărat pe fotbalist, iar acesta nu ar fi zis nu, dar până la urmă tranzacția nu s-a realizat și Dan Petrescu a mers în Italia. Antrenorul și-a amintit de negocierile cu una din cele mai titrate formații din Turcia.

Super-dezvăluire a lui Dan Petrescu. Putea ajunge în Turcia încă de la începutul anilor 90

În 1991, Dan Petrescu era un fotbalist la mare căutare. Fundașul dreapta tocmai jucase finala Cupei Campionilor, cu Steaua. La 24 de ani, era încă un jucător ofertant pentru multe cluburi. Iar Fenerbahce a fost aproape să îi obțină semnătura. Clubul din Ghencea căuta să vândă tot mai mulți fotbaliști pentru a umple vistieria clubului. Iar Dan Petrescu a fost tentat să meargă în Turcia.

Antrenorul a recunoscut în fața presei turce că a semnat un precontract cu Fenerbahce. Dan Petrescu chiar s-a deplasat până la Istanbul, unde s-a și antrenat cu echipa. Dar, până la urmă, înțelegerea nu s-a concretizat. Totul a picat și fotbalistul a plecat cu un avion privat direct în Italia. Cariera „Bursucului” a cunoscut apoi un trend ascendent.

Dan Petrescu pe vremea când îmbrăca tricoul Stelei

Petrescu a ajuns până la urmă în campionatul turc, ca antrenor. Dar Fenerbahce nu i-a dat motive de bucurie.

Umilit de Fenerbahce

Misiunea lui Dan Petrescu la Kayserispor nu este deloc una ușoară. Din 3 partide, antrenorul are deja două înfrângeri. Iar echipa se află pe locul 17, la egalitate cu Genclerbirligi, ocupanta primului loc ce duce în liga secundă. Ultimul eșec a venit chiar în fața lui Fenerbahce. S-a terminat 3 la 0 pentru formația din  Istanbul.  Dan Petrescu a recunoscut că echipa lui nu a avut nicio șansă.

Am fost dominați de la un capăt la altul. Fenerbahce se bate la titlu și noi nu ne-am putut face jocul. Au fost mult mai buni, au meritat victoria, a declarat, resemnat, Petrescu.

Nu se poate baza pe Alibec

Dan Petrescu nu poate săs e bazeze nici pe Alibec în această luptă de salvare de la retrogradare. Atacantul s-a accidentat rău tocmai când făcuse cel mai bun meci al său din Turcia. Antrenorul a cerut de urgență întăriri iar șefii lui Kayseri încearcă să îi facă pe plac.

Totuși, antrenorul va avea nevoie de mai mulți fotbaliști de valoare pentru a reuși să se mențină în primul eșalon.

Urmăriți Playsport.ro și pe