Super Nicușor Stanciu face ravagii în China. Mijlocașul a marcat și a pasat decisiv la ultimul meci al echipei sale. VIDEO

Robert Zanfir / 03.07.2022, 17:03
Super Nicușor Stanciu face ravagii în China. Mijlocașul a marcat și a pasat decisiv la ultimul meci al echipei sale. VIDEO

Nicolae Stanciu (29 de ani) a marcat și a pasat decisiv în ultimul meci al echipei sale. Wuhan Three Towns a trecut cu 4-2 de Shanghai Shenhua, echipa clasată pe locul 2 în campionatul Chinei.

Nicolae Stanciu a fost transferat în luna martie de către Wuhan Three Towns de la Slavia Praga. În schimbul românului, chinezii au plătit 4 milioane de euro. Dacă Wuhan va câştiga titlul, Slavia Praga va mai primi 500.000 de euro.

Nicolae Stanciu, gol și pasă decisivă pentru Wuhan Three Towns

Campionatul Chinei a ajuns la etapa a 8-a. Un nou prilej pentru Nicolae Stanciu să iasă la rampă. Românul a pasat încă o dată decisiv și și-a trecut și numele pe tabelă. Mijlocașul confirmă, astfel, debutul fabulos în campionatul din țara asiatică.

De data aceasta, Stanciu și compania au făcut spectacol cu a doua clasată din campionat, Shanghai Shenhua. Românul a fost decisiv la golul 2, marcat de Marcao, ca apoi să înscrie al treilea gol al echipei sale. În cele din urmă, Wuhan s-a impus cu 4-2 și rămâne liderul Chinei.

Până la convocarea la naţională, Stanciu nu jucase niciun meci din decembrie, asta era prima chestiune. A doua, dacă Stanciu venea la naţională, când se întorcea în China stătea în carantină 21 de zile, apoi îţi mai trebuie probabil încă pe atât să intri să joci. Perioada lui s-ar fi întins din decembrie până în august. Cred că a fost o chestiune de comun acord între părţi,
Andrei Vochin, consilier FRF

Nicolae Stanciu, liderul pasatorilor din China

În urma meciului de duminică, Nicolae Stanciu a ajuns la 5 goluri marcate și alte 5 pase decisive în cele opt partide jucate pentru Wuhan. Românul este al treilea marcator din campionat și cel mai bun pasator. O veste excelentă pentru Edi Iordănescu, care s-a plâns de absența fostului jucător de la FCSB în meciurile din Liga Națiunilor.

După 8 etape scurse din acest sezon, Wuhan este lider în China, urmată de Shandong Taishan, cu patru pași în spate.

Sincer, am simțit lipsa lui Stanciu la echipa națională. Chiar și băieții comentau lucrul ăsta. E o problemă cu Nicușor, care mă îngrijorează foarte tare. Deja problema cu distanța am pus-o în plan secund, pentru că ne ajută calendarul. În sensul în care putem să nu-l folosim în primul meci, ci în al doilea. Oricum, va fi foarte greu să-i folosim în toate patru jocurile.

Din păcate, situația medicală din China este dramatică, din ce știu. Sunt foarte multe probleme, sunt izolați, nu se pregătesc așa cum trebuie și n-au început competiția. Din ce mi-a zis Stanciu, am vorbit chiar acum câteva zile, nici nu știe ceva concret, când va începe. Asta poate fi o problemă majoră, pentru că nu joacă deloc,
Edi Iordănescu, la Digi Sport.