Superliga Europei le-ar putea salva carierele lui Man și Mihăilă la Parma! Cum este posibil

Giosanu Catinca / 20.04.2021, 13:51
Superliga Europei le-ar putea salva carierele lui Man și Mihăilă la Parma! Cum este posibil

12 cluburi de top, printre care Real Madrid, Manchester United sau Juventus Torino, vor propria competiție de fotbal – Superliga Europeană. Acest proiect le-ar putea salva carierele celor doi atacanți români de la Parma, Dennis Man (22 de ani) și Valentin Mihăilă (21 de ani)! Cum este posibil?

Superliga Europei le-ar putea salva carierele lui Man și Mihăilă la Parma!

Valentin Mihăilă și Dennis Man sunt amenințați cu liga secundă la Parma. Cei doi internaționali s-ar putea salva datorită Super Ligii. În aceeași situație se află și Răzvan Marin, care joacă pe post de mijlocaș la Cagliari în Serie A, împrumutat de la Ajax Amsterdam. În cazul în care megaproiectul va continua, ar promova trei echipe în Serie A și n-ar mai pica niciuna.

Superliga Europei prinde contur. 12 cluburi au anunțat deja faptul că vor participa la noua competiție înființată de cluburi. Doar PSG și Bayern sunt echipele de top care nu și-au anunțat încă prezența. Cluburile fondatoare sunt, conform anunțului, AC Milan, Arsenal FC, Atlético de Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, FC Internazionale Milano, Juventus FC, Liverpool FC, Manchester City, Manchester United, Real Madrid CF și Tottenham Hotspur.

Cum este posibil

În cazul în care reprezentanții UEFA vor obliga federațiile și ligile naționale să dea afară din campionat cluburile rebele, Inter, Milan și Juventus, situate acum pe locurile 1, 2 și 4, ultimele trei n-ar mai pica. Prin urmare, Dennis Man și Valentin Mihăilă ar fi și-n sezonul viitor în elita Italiei.

Presa din străinătate ia în calcul varianta „înghețării retrogradării” și a promovării normale a celor doi din Serie B, ce le-ar înlocui pe secesioniste. Ar rămâne 20 de formații, pentru a se modifica sistemul și a nu pierde bani din drepturile de televizare, contractate deja pentru perioada 2021-2024.

După înfrângerea cu Cagliari, în care Dennis Man a înscris al doilea gol din ultimele trei etape, Parma a rămas pe locul 19 în Serie A, cu 20 de puncte. Echipa antrenată de Roberto D’Aversa este la cinci puncte în spatele echipei la care joacă Răzvan Marin. Cagliari este ocupanta poziției a 18-a și se poziționează la șapte în spatele lui Torino. Ocupanta ultimului loc are și două meciuri mai puțin disputate, cu AS Roma în runda a 31-a și restanța cu Lazio.

Fotbaliștii Parmei, în meciul de la Cagliari / Foto: Getty Images
Fotbaliștii Parmei, în meciul de la Cagliari / Foto: Getty Images

Cât au costat Man și Mihăilă

Dennis Man și Valentin Mihăilă au costat-o pe Parma, adunat, peste 20 de milioane de euro.

În momentul în care a fost întrebat dacă cei doi români vor pleca de la Parma în cazul în care gruparea va retrograda, Giovanni Becali a făcut următoarele afirmații:

Nu există probleme. Totuși, pot exista surprize. Cei doi sunt apreciați de multe echipe. Este rezonabil să credem că dacă se vor descurca bine în finalul acestui sezon, interesul ar putea să crească. Dar acum Parma trebuie să se gândească la ultimele meciuri din sezonul de Serie A. Echipele interesate au numărul meu. Acum trebuie să ne gândim la calificarea la Mondial, apoi la finalul de campionat. La finalul lunii mai vom discuta și vom vedea care este direcția potrivită.”, a declarat Becali.