Suporterii români revin pe stadioane, dar în anumite condiții. Precizări importante din partea ministrului Eduard Novak

Olteanu Ștefan / 26.11.2021, 17:22

Ministrul Eduard Novak a anunțat că suporterii români revin pe stadioane de la 1 decembrie, însă doar în anumite condiții. Potrivit noilor reglementări, competițiile sportive din România se vor putea desfășura cu spectatori în limita a 30% din capacitatea arenelor. Însă și mai importantă este o altă precizare. Suporterii pot asista la competițiile sportive doar în intervalul orar 05:00 – 21:00.

Suporterii români revin pe stadioane, însă doar în intervalul orar 05:00 – 21:00. Liga I, în dificultate

Prin intermediul unui comunicat de presă publicat astăzi, MTS a anunțat că, de la 1 decembrie, suporterii români revin pe stadioane.
Însă, noile reglementări vin și cu o condiție importantă. Prezența fanilor în tribune este permisă strict în intervalul orar 05:00 – 21:00. În acest context, Liga I este pusă într-o situație dificilă. Dacă televiziunile nu vor modifica programul de disputare pentru meciurile din primul eșalon al fotbalului românesc, anumite partide se vor putea disputa cu spectatori, iar altele nu.
Cele mai importante dueluri din Liga I sunt programate, de obicei, la ora 20:30. Astfel, fanii nu vor putea să vadă nici măcar o repriză din tribune.

Ce condiții mai trebuie să respecte fanii

De asemenea, pe stadione vor fi permiși doar fanii care dețin certificat verde. Noile reglementări se aplică atât în spațiile închise, cât și în cele deschise:

Sportul românesc se bucură de măsuri de relaxare privind participarea spectatorilor la competițiile sportive, ca urmare a hotărârii de guvern adoptate în ședința de Guvern de astăzi, pentru modificarea anexelor nr. 2 și 3 la H.G. nr. 1183/08.11.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, potrivit noilor reguli, competiţiile sportive se vor putea desfășura cu spectatori în tribune, în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului, atât în spații închise, cât și deschise.

Participarea la aceste activități este permisă doar pentru persoanele care dețin certificat verde, respectiv:

  • sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 1800-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Accesul spectatorilor în tribune este permis doar în intervalul orar 05:00 – 21:00. Această măsură reprezintă un câștig major pentru sport, sportivi și iubitorii sportului”, se arată în comunicatul MTS.

Eduard Novak: „Este o primă măsură în favoarea sportului”

În comunicatul publicat de MTS, ministrul Eduard Novak a oferit și o primă reacție:

Este o primă măsură în favoarea sportului, pe care noul guvern o adoptă din prima zi, după cea de reorganizare a MTS ca Ministerul Sportului. Desigur, este nevoie de multă responsabilitate și pe mai departe. Este nevoie de respectarea măsurilor în vigoare și de continuarea campaniei de vaccinare, pentru că doar așa putem limita efectele negative ale acestei pandemii și reveni spre normalitate”, a declarat Eduard Novak.

Un român, ales jucătorul lunii octombrie în Franța. „Le mulțumesc fanilor”.