Un român, ales jucătorul lunii octombrie în Franța: „Le mulțumesc fanilor”

Robert Zanfir 24.11.2021, 18:35
Un român, ales jucătorul lunii octombrie în Franța: „Le mulțumesc fanilor”

Alex Dobre (23 de ani) a fost ales jucătorul lunii octombrie la Dijon, care joacă în Ligue 2. Echipa bucureșteanului a retrogradat sezonul trecut din prima divizie a fotbalului din Franța.

Dijon a reușit o victorie grea în ultima etapă din Ligue 2. Echipa românului Alex Dobre a trecut cu 3-1 de Auxerre, aflată pe locul 3 în a doua divizie a fotbalului din Hexagon.

Alex Dobre, ales jucătorul lunii octombrie la Dijon

Alex Dobre a jucat în toate cele trei partide ale României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Apoi, mijlocașul ofensiv a avut un început ezitant de campionat în Ligue 2.

Cu toate acestea, omul de care s-ar fi interesat CFR Cluj, FCSB sau Craiova, în această vară, și-a revenit la finalul lunii septembrie.

În ultimul meci, Dobre a pasat decisiv în victoria cu Auxerre. Nu înainte de primi trofeul de cel mai bun jucător al echipei în luna octombrie.

Mulțumesc fanilor pentru trofeul de jucătorul lunii! Felicitări echipei pentru această victorie frumoasă
Alex Dobre, pe Instagram

Alex Dobre, jucătorul lunii octombrie la Dijon / FOTO: Instagram

Alex Dobre, 2 goluri și 4 pase decisive în luna octombrie

Dobre a fost titular în toate cele patru meciuri ale lui Dijon din campionat, în luna octombrie, când a reușit două goluri și o pasă decisivă. În total, în cele 11 meciuri jucate pentru Dijon în acest sezon, românul are 2 goluri și 4 assisturi.

Alex Dobre a fost cumpărat în vara anului 2020 de Dijon de la Bournemouth în schimbul sumei de 1,1 milioane de euro. Bucureșteanul fusese legitimat în ultimele 4 sezoane în Anglia, la echipa U21 a lui Bournemouth.

Bury, Rochdale, Yeovil Town și Wigan sunt echipele la care a fost împrumutat de-a lungul timpului mijlocașul român.

În vara acestui an, Alex Dobre a fost în lotul României la Jocurile Olimpice. A fost titular în toate cele trei partide din grupă: contra celor din Honduras (1-0), Coreea de Sud (0-4) și Noua Zeelandă (0-0), toate transmise în direct pe Eurosport.

M-am simțit excelent, sunt fericit că am intrat foarte bine. M-am gândit că trebuie să-mi fac treaba individual, să iau acțiuni, să driblez, să pasez, chiar dacă era 3-0 când am intrat. Am fost aproape și de assist.

Am simțit că am spații, că pot să driblez. În prima parte au făcut un pressing foarte bun, au accelerat serios ca să marcheze, iar după cred că s-au mai relaxat
Alex Dobre, în luna septembrie