Surkis lasă loc de interpretări, iar scaunul lui Mircea Lucescu se clatină. Cine are șanse să vină în locul lui „Il Luce”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 26.01.2022, 17:14
Surkis lasă loc de interpretări, iar scaunul lui Mircea Lucescu se clatină. Cine are șanse să vină în locul lui „Il Luce”

În ciuda rezultatelor foarte bune obținute la Dinamo Kiev, în ultima perioadă au apărut mai multe speculații în Ucraina legate de o eventuală demitere a lui Mircea Lucescu. Mai mulți jurnaliști din țara vecină marșează deja pe ideea că Andrei Shevchenko, proaspăt demis de Genoa, ar urma să fie noul antrenor al campioanei.

Igor Surkis a vorbit despre eventuala demitere a lui Mircea Lucescu de la Dinamo Kiev

Igor Surkis, patronul formației din capitala Ucrainei, a ținut să lămurească acest subiect. El a explicat că are încredere totală în antrenorul român în vârstă de 76 de ani și că acesta își va duce la bun sfârșit contractul scadent în iunie 2024. Cu toate acestea, Surkis a spus totuși că vede viitorul lui Dinamo Kiev legat de fostul mare atacant ucrainean și fostul selecționer al naționalei.

Vă spun sincer: nu iau în considerarea numirea lui Shevchenko în funcţia de antrenor principal al echipei Dinamo. Nu am niciun motiv. Am un antrenor activ, al cărui contract a fost prelungit până în vara anului 2024.

Îmi pot imagina viitorul cu Rebrov, cu Shevchenko şi cu Lucescu. Până atunci, Lucescu antrenează Dinamo. Nu discut nimic cu nimeni. Vreau să vă avertizez, opriţi-vă! Oricine scrie că sunt de acord cu asta, apoi cu cealaltă. Nu negociez cu nimeni. Dar cel mai important lucru este că Lucescu ştie asta”, a spus patronul lui Dinamo Kiev potrivit news.ro.

De unde au plecat toate aceste speculații

Toate aceste speculații au pornit de la jurnalista ucraineană Iryna Koziupa. Aceasta a vorbit despre posibilitatea ca Shevchenko să preia echipa națională a Poloniei în următoarea perioadă.

Tot ea însă a explicat că sunt șanse destul de mici ca acest lucru să se întâmple, astfel că a speculat că Dinamo Kiev ar reprezenta cea mai bună variantă în acest moment pentru fostul mare fotbalist ucrainean, pentru ca acesta să-și repună cariera pe picioare, în contextul în care vine după o experiență nefastă la Genoa.

Ca jurnalist, mi-aș dori foarte mult ca Andriy Shevchenko să devină antrenorul naționalei Poloniei, pentru că echipa se confruntă acum cu Rusia, iar aceste meciuri sunt întotdeauna speciale pentru noi.

Ucraina ar fi fericită dacă Shevchenko și Polonia ar elimina Rusia din play-off. Din păcate, nu cred că un astfel de scenariu este realist. După ce s-a despărțit de Genoa, s-a vorbit mult. Experiența din Italia i-a afectat foarte mult reputația”, a spus în urmă cu câteva zile jurnalista din Ucraina.