Zilele lui Mircea Lucescu sunt numărate la Dinamo Kiev? Scenariul neașteptat care-l vizează pe antrenorul român

Robert Zanfir / 22.01.2022, 16:56
Zilele lui Mircea Lucescu sunt numărate la Dinamo Kiev? Scenariul neașteptat care-l vizează pe antrenorul român

Mircea Lucescu (76 de ani) ar urma să plece de la Dinamo Kiev la finalul acestui sezon. Zvonul circulă tot mai des în Ucraina, iar cel care ar profita este fostul antrenor al lui Genoa, Andriy Shevchenko.

Mircea Lucescu a terminat sezonul de toamnă pe locul secund în Ucraina. Dinamo Kiev este la doi pași în urma liderului și marii rivale, Șahtior, după 18 etape jucate.

Zilele lui Mircea Lucescu sunt numărate la Dinamo Kiev? Scenariul neașteptat care-l vizează pe antrenorul român

Mircea Lucescu ar putea pleca mai rapid decât s-ar fi așteptat de la Dinamo Kiev. Adeptul proiectelor de lungă durată, Il Luce ar putea fi prins într-un context care să îi blocheze cariera din capitala Ucrainei.

În primul rând, antrenorul român ar putea fi afectat de situația politică din zonă. Rusia a masat forțe majore la granița cu Ucraina, iar starea de spirit a ucrainenilor nu este deloc una bună.

Apoi, zvonurile în ceea ce privește numirea lui Andriy Shevchenko pe banca lui Dinamo Kiev s-au întețit în ultima vreme.

Jurnalista ucraineană Iryna Koziupa a pus pe tapet un scenariu în ceea ce îl privește pe fostul mare atacant al lui AC Milan. Dat afară de pe banca italienilor de la Genoa, Sheva ar fi așteptat pe banca naționalei Poloniei.

Cu toate acestea, polonezii nu i-ar asigura fostului selecționer al Poloniei decât jumătate din salariul avut în Serie A (2 milioane de euro). De situație ar profita Igor Surkis, potrivit sursei amintite.

„Ca jurnalist, mi-aș dori foarte mult ca Andriy Shevchenko să devină antrenorul naționalei Poloniei, pentru că echipa se confruntă acum cu Rusia, iar aceste meciuri sunt întotdeauna speciale pentru noi.

Ucraina ar fi fericită dacă Shevchenko și Polonia ar elimina Rusia din play-off. Din păcate, nu cred că un astfel de scenariu este realist. După ce s-a despărțit de Genoa, s-a vorbit mult. Experiența din Italia i-a afectat foarte mult reputația”, a precizat aceasta, conform sport.tvp.pl.

Aceasta spune că scenariul cel mai aproape de realitate ar fi venirea lui Shevchenko la Dinamo Kiev:

„Pare destul de logic, deoarece Mircea Lucescu ar putea renunța la mijlocul sezonului și atunci i-ar lua locul”, a mai spus jurnalista.

Cum a câștigat Mircea Lucescu războiul cu ultrașii lui Dinamo Kiev. Antrenorul a dezvăluit totul la Playsport Live

Mircea Lucescu a dezvăluit la Playsport Live că atitudinea fanilor contestatari de la Dinamo Kiev a reușit să îl apropie și mai mult de echipă. Il Luce a avut parte de un adevărat „război” intern, după ce a semnat cu echipa din capitala Ucrainei.

„La Dinamo Kiev am preluat o echipă deja cu un grup de jucători.. a trebuit ca lucrul să fie cu totul diferit. La Dinamo se punea problema organizării foarte serioase a jocului și a da încredere jucătorilor în nivelul lor.

E foarte important, rezultatele te propulsează în prima linie de valori. Anul trecut am făcut niște rezultate, nu numai rezultate, dar și jocurile bune pe care le-am făcut în Champions League. Chiar dacă am pierdut meciurile, am jucat de la egal la egal cu ceilalți.

Se vedea că golurile pe care le-am primit au fost din lipsă de experiență, la nivelul ăsta, dar din punct de vedere al jocului am dominat. Și pe Bayern Munchen am dominat destul de categoric în repriza a doua. Poate dacă arbitrul ne acorda pebalty-ul, ar fi fost altfel. Și cu Barcelona la fel, Benfica la fel”, a declarat Mircea Lucescu pentru Playsport Live.

Sunt cei care vor să fie ei protagoniștii. Da, Gică-contra. Eu nu i-am băgat în seamă, din contra, de fiecare dată i-am aplaudat așa… ironic. Au reușit să facă în așa fel încât jucătorii nu se mai duc să îi mai salute. Pentru că ei, în loc să susțină echipa, să fie alături de ea, să câștige, ei au un singur obiectiv, acela de a arăta că pot schimba ceva.

Ei nu pot schimba, sunt niște suporteri, nu îi bagă nimeni în seamă. Din ce în ce mai mult se agită, cu bannere, dar asta pe mine nu mă deranjează,
Mircea Lucescu la Playsport Live.

Mircea Lucescu va reveni pe bancă miercuri, 26 ianuarie, cu un meci acasă, împotriva celor de la Inhulets, în runda 19 din campionat.