Surpriză de proporții în cazul lui Christian Eriksen. Unde se pregătește mijlocașul danez după ce și-a reziliat contractul cu Inter Milano

Ștefănescu Dragoș / 30.12.2021, 11:10
Surpriză de proporții în cazul lui Christian Eriksen. Unde se pregătește mijlocașul danez după ce și-a reziliat contractul cu Inter Milano

Christian Eriksen a fost protagonistul unui moment șocant la Euro 2020. Danezul a suferit un stop cardiac pe teren în timpul partidei Danemarca – Finlanda. La 6 luni distanță, Eriksen vrea să revină cât mai repede la o echipă de top după ce și-a reziliat contractul cu Inter Milano.

Christian Eriksen s-a refăcut după tragicul moment de la Euro 2020

Christian Eriksen a fost protagonistul unui moment șocant la Euro 2020. În timpul partidei Danemarca – Finlanda, jucătorul danez s-a prăbușit inert pe teren fără să fi avut contact cu alt jucător. Fotbalistul a primit îngrijiri medicale chiar pe teren. După ce a fost resuscitat, Eriksen a fost transportat la spital. Danezul suferise un stop cardio-respirator. La mai mult de o săptămână Christian Eriksen a suferit o intervenție chirurgicală prin care i s-a implantat un defibrilator cardiac.

În luna august, la aproape două luni de la tragicul moment de la Euro, Eriksen s-a întors în Italia. Danezul a fost supus unor controale medicale noi prin care doctorii au încercat să afle din ce cauză a suferit acel infarct. În ciuda faptului că starea de sănătate a fotbalistului este stabilă, el nu mai poate evolua pentru Inter Milano. O lege din Italia interzice fotbaliștilor, atât la nivel amator, cât și la nivel profesionist să practice sportul de performanță dacă au vreo anomalie cardiacă semnificativă.

Eriksen se antrenează în Elveția

Conform presei din Italia, în această perioadă Christian Eriksen se antrenează în Elveția. Danezul se pregătește pe stadionul comunal Riva IV din Chiasso. Mijlocașul vrea să revină în cea mai bună formă și așteaptă să i se găsească o echipă la care să poată evolua după ce medicii îi vor da voie să revină pe teren.

Conform Eurosport Italia, Eriksen este foarte aproape de campionatele din Danemarca sau Olanda. Pentru danez acest lucru nu este foarte important, el dorindu-și doar să poată să-și continue cariera, indiferent de campionatul în care o va face.

Christian Eriksen este dorit de Ajax

În urmă cu ceva timp, presa din Italia anunța că Inter a primit o ofertă de la Ajax. Astfel, Eriksen urma să ajungă înapoi la Amsterdam, la schimb cu Andre Onana.

Înainte de Euro 2020 cota de piață a lui Eriksen era de 18,5 milioane de euro. În ciuda faptului că Inter l-a lăsat să plece gratis, conducătorii milanezilor așteaptă să primească despăgubiri financiare din partea UEFA. Forul european este obligat să facă acest lucru pentru cluburile ai căror fotbaliști lipsesc o perioadă îndelungată din cauza unor accidentări suferite la meciurile dintre echipele naționale.

Eriksen vrea să revină pe gazon cât mai repede, însă nu se știe încă dacă medicii își vor da acceptul încă din această iarnă sau îl vor sfătui să aștepte sezonul următor.