Surpriza din lotul FCSB anunțată de Mihai Stoica. Managerul a dezvăluit cine va merge în cantonamentul din iarnă

Gabriel-Alexandru Ioniță / 30.12.2021, 12:48
Surpriza din lotul FCSB anunțată de Mihai Stoica. Managerul a dezvăluit cine va merge în cantonamentul din iarnă

Mihai Stoica a anunțat că în lotul celor de la FCSB pentru stagiul de pregătire din această iarnă care se va desfășura la baza de la Berceni va fi inclus și un nume surpriză. Este vorba despre Alex Maxim, un portar în vârstă de numai 14 ani care evoluează în prezent pentru echipa U15 a clubului roș-albastru.

Mihai Stoica a dezvăluit marea surpriză a cantonamentului de iarnă de la FCSB

El va fi al patrulea portar pe care se va baza Toni Petrea în acest cantonament de iarnă, după Andrei Vlad, Cătălin Straton și Ștefan Târnovanu. Alex Maxim este comparat de managerul general de la FCSB cu Thibaut Courtois, portarul celor de la Real Madrid.

Se va prezenta la pregătire un portar de 14 ani, născut 2007, Alexandru Maxim. E din Craiova, are peste 1,90m, are alura lui Courtois. Va fi al 4-lea portar al nostru în pregătire”, a spus Mihai Stoica la Telekom Sport.

Potrivit site-ului oficial al celor de la FCSB, Alex Maxim are 1.88 metri înălțime, 76 de kilograme, este dreptaci și este născut pe data de 23 ianuarie 2007. Faptul că el se va antrena alături de echipa mare la această vârstă fragedă nu poate reprezenta decât o mare mândrie pentru antrenorul de portari al vicecampioanei, pe care Mihai Stoica l-a lăudat cu o altă ocazie.

Avem un antrenor de portari de mare valoare, Marius Popa, e ieșit din comun! La pauză îmi arată performanțele portarilor din grafice făcute de el în timp real, în timpul partidelor”, a spus managerul general de la FCSB.

Alexandru Maxim va avea mult de tras până să ajungă titular la echipa roș-albastră

Concurența pe postul de portar la FCSB este extrem de mare. Pe lângă Andrei Vlad și Cătălin Straton, portari deja validați în Liga 1, recent a ieșit în evidență și Ștefan Târnovanu.

În vârstă de numai 21 de ani, el a făcut un meci excelent la Sf. Gheorghe în egalul cu Sepsi, scor 0-0. Târnovanu a fost declarat chiar cel mai bun jucător al acelei partide și la final a oferit un interviu emoționant, dedicându-i această evoluție tatălui său care l-a părăsit mult prea devreme.

Sunt fericit pentru că am reuşit să menţin poarta intactă. Nu sunt fericit pentru că distanţa faţă de lider s-a mărit. Dacă am primit şansa, am încercat să profit de ea. Mă bucur că au apelat la mine.

De când am început anul, tatăl meu a decedat. Aş vrea să îi dedic meciul acesta lui. Punctele pot fi recuperate. Vom reveni cu forţe proaspete”, a declarat tânărul portar al celor de la FCSB.

Mihai Stoica râde din nou de Dinamo: „Sarabandă a tâmpeniilor. Mă gândesc cât de rău este să fii dinamovist acum”