Surpriză mare de tot în privința lui Moruțan. Unde ajunge când toată lumea îl aștepta înapoi în Italia

Ioan Valentin Oprea 16.08.2023, 22:16

După Alexandru Cicâldău, a venit rândul lui Olimpiu Moruţan să fie cedat de Galatasaray, sub formă de împrumut.

Fostul fotbalist de la FCSB nu a mai intrat în planurile antrenorului principal Okan Buruk, iar mare favorită să obţină semnătura internaţionalului tricolor este Ankaragucu. Potrivit informaţiilor furnizate de jurnaliştii de la publicaţia Aspor.com.tr, Moruţan s-ar fi înţeles deja cu conducerea formaţiei din capitală.Mai lipseşte pentru moment doar ok-ul celor de la Galatasaray, dar afacerea pare ca şi făcută.

Părea să fi intrat în graţiile lui Buruk

Spre deosebire de Cicâldău, care a fost lăsat la Istanbul, Moruţan a fost coopotat în lotul trupei „Cim Bom-Bom” pentru stagiul de pregătire din Austria. În plus, fostul jucător de la FCSB a fost trecut pe foaia de joc şi în dubla manşă din turul al doilea preliminar din Champions League, cu lituanienii de la Zalgiris Vilnius.

Nu a mai apărut, în schimb, pe lista pentru duelul cu Olimpia Ljubljana, iar Okan Buruk i-a transmis să-şi caute echipă. Moruţan ar fi dorit să evolueze din nou pentru divizionara secundă din Italia, Pisa, unde a fost împrumutat şi în sezonul precedent, dar şefii de la Galata i-au comunicat că este de dorit să rămână în Turcia, pentru a fi monitorizat cu mai multă uşurinţă.

Dorit şi de Palermo

Din Italia, nu doar Pisa s-a arătat interesată să obţină un împrumut al lui Moruţan, ci şi Palermo ar fi întrebat despre situaţia fotbalistului în vârstă de 24 de ani. Jurnaliştii turci au scris, de asemenea, că şi Konyaspor, echipă la care ca fost trimis să evolueze Cicâldău, ar fi dorit să îl aibă pe Moruţan, dar trataivele cu Galatasaray au eşuat.

În urmă cu mai multe săptămâni, s-a vehiculat intens că pe numele lui Moruţan ar fi venit o ofertă generoasă din Arabia Saudită. Ziariştii de la cunoscuta publicaţie Huryiet au titrat că Fondul de Investiţii, care deţine 75% din acţiunile de la patru cluburi din capitala Riad (Al-Hilal, Al Nassr, Al-Ittihad şi Al-Ahly), ar fi înaintat o propunere în valoare de 15 milioane de euro pentru Moruţan. Totul a rămas doar la nivel de zvonuri.

Urmăriți Playsport.ro și pe