Surpriza neplăcută de care a avut parte Gică Popescu din partea Mariei. Fostul căpitan al Barcelonei a spus tot la podcastul „Da, Bravo”, al lui Bobonete

George Drafta 26.11.2022, 23:12
Surpriza neplăcută de care a avut parte Gică Popescu din partea Mariei. Fostul căpitan al Barcelonei a spus tot la podcastul „Da, Bravo”, al lui Bobonete

Fostul component al Generaţiei de Aur a vorbit recent despre felul în care a încercat să îşi trimită copiii spre sport.

Dacă pe băiatul Nicolas l-a „făcut” fotbalist, fata lui a eşuat în încercarea de a urma o carieră în tenis. Fiica de 21 de ani a „Baciului” nu s-a ţinut de sportul care a făcut-o celebră pe Simona Halep. Maria, pe numele ei, a mers pe terenul de tenis ca să deprindă tainele sportului alb. Însă aşa cum recunoaşte chiar tatăl ei, nimic nu s-a lipit de ea. Antrenorul care a lucrat cu ea i-a recomandat lui Gică Popescu să o ia „acasă”.

„Pe Maria am dus-o la tenis și a încercat (n.r. să lovească mingea) și pe stânga și pe dreapta. Antrenorul a zis: «Gică, la școală cu ea. Nicio treabă n-are!». Iar Nico, când a pus mâna pe rachetă, a dat un retur cu ambele mâini de am zis: «Mamă, ce să-l fac, mă? Ori la fotbal, ori la tenis?»”, a povestit Gică Popescu în podcastul „Da, Bravo” realizat de Mihai Bobonete.

Nicolas, mai înzestrat pentru sport

În schimb Gică Popescu are speranţe ca băiatul lui să îi calce pe urme. După ce nu a primit prea multe şanse la Farul din partea cumnatului Gică Hagi, puştiul a cotit-o spre Voluntari. Acolo primeşte mai multe şanse din partea lui Liviu Ciobotariu.

Gică Popescu, alături de băiatul său, Nicolas
Gică Popescu, alături de băiatul său, Nicolas

„Nico are calitățile motrice pe care le-am avut eu. Am jucat handbal, baschet, la școală, tenis de masă, orice. La atletism eram cel mai bun. Nico seamănă cu mine. Maria nu. Școală, școală, business. Uită de sport, nu îi place sportul, nu îi place să alerge. Nico e înnebunit după fotbal.

Are talent mai mult decât am avut eu. Nu are răutatea mea. Are piciorul mic, la fel ca al meu. Are foarte multă calitate. Din păcate, în afară de Farul, puțin FCSB, antrenorilor le e teamă să bage jucători tineri”, a mai punctat fostul mare internaţional.

Educaţia, pe primul plan

Gică Popescu a încercat să îşi înveţe copiii să îşi facă singuri un rost în viaţă. Nu i-a obişnuit cu mulţi bani pe mână ca să nu fie tentaţi să depindă de stabilitatea financiară a părinţilor.

„Le dau bani de buzunar, dar cu măsură. Nico are contract, ce să-i dau? N-am fost niciodată un darnic cu banii la copii. Niciodată. Am băgat bani în școli, în educație, dar bani de buzunar, nu. Dar nu le-a lipsit niciodată nimic, cu siguranță”, a încheiat preşedintele constănţenilor.

Urmăriți Playsport.ro și pe