Surpriză pe aeroport pentru David Popovici, la revenirea în țară. Cine se afla în sala de așteptare de pe Otopeni

Bordei Radu / 02.08.2021, 22:18

N-a luat o medalie la Tokyo, dar a devenit vedeta delegației României. David Popovici a fost o adevărată surpriză, cu evoluții mature și valoroase, la doar 16 ani. Olimpicul român a fost la un pas de medalie, în proba de 200 de metri liber și a prins și finala la 100 de metri.

Una din marile speranțe ale sportului românesc a avut parte de o surpriză mare, la întoarcerea în România. A avut parte de o primire de campion. A fost așteptat de colegii de liceu, însoțiți de directoarea școlii, dar nu numai. Chiar membrii formației sale de muzică preferate l-au întâmpinat la întoarcerea pe Otopeni.

„Nu mă așteptam la așa ceva”. David Popovici, impresionat de primirea de care a avut parte

Sportivul de 16 ani este un fan declarat al formației Subcarpați. Iar artiștii s-au gândit să îi facă o surpriză și l-au așteptat la aeroport, alături de colegii de la școală.

Nu mă așteptam la primirea asta. Au venit băieții de la Subcarpați, sunt fanul lor. La colegi nu mă așteptam, m-au surprins câteva fețe. Chiar este ceva foarte frumos, a declarat înotătorul român.

Tânărul de 16 ani a glumit când a fost întrebat ce va face după întoarcerea de la Jocurile Olimpice.

O să mănânc sushi, am mâncat sushi mai bun în România decât ce am reușit să mănânc în satul olimpic. Apoi o să dorm și o să vorbesc cu prietenii, a declarat, amuzat, David Popovici.

Paris 2024, principalul obiectiv al înotătorului. Ce și-a impus tânărul de 16 ani pentru viitoarele Jocuri Olimpice

Înotătorul reușise câteva performanțe remarcabile în urmă cu câteva săptămâni, dar acestea nu au mai fost repetate și la Tokyo. Chiar și așa, sportivul a reușit rezultate bune, mai ales că pentru el, aceste Jocuri au fost mai mult un test.

„Am venit sămă distrez” a fost declarația lui Popovici, după calificarea în finala de 200 de metri liber. Acolo a fost la o sutime de secundă de o medalie de bronz. La Paris, în 2024, sportivul știe că nu va mai fi loc de distracție. Înotătorul devenit o vedetă în România este conștient că în Franța va trebui să se bată pentru medalie.

Eu sunt destul de sigur că pot obține o medalie la Paris, dar, până acolo mai sunt destul de multe concursuri și sper să le urmăriți. Foarte tare m-a motivat că știam că lumea e trează la semifinale și finale în România. Am înotat cu gândul la voi, la toți românii, a concluzionat Popovici