Surpriză pentru Simona Halep dacă va juca pentru România! Fetele au un nou căpitan de echipă

Gabriel Peneș / 24.03.2021, 13:23
Surpriză pentru Simona Halep dacă va juca pentru România! Fetele au un nou căpitan de echipă

Surpriză pentru Simona Halep dacă va juca pentru România! Fetele au un nou căpitan de echipă pentru Billie Jean King Cup, noua denumire a Fed Cup. Numărul 3 mondial și-a anunțat intenția de a reveni în echipa ce va întâlni Italia, între 17-19 aprilie, la Cluj. La conducerea echipei, în locul lui Florin Segărceanu, a fost numită o jucătoare apropiată de Halep, cele două fiind și partenere de dublu la unele turnee WTA.

Surpriză pentru Simona Halep dacă va juca pentru România! Fetele au un nou căpitan de echipă

Vestea a venit, oarecum pe neașteptate. Surpriză pentru Simona Halep dacă va juca pentru România! Fetele au un nou căpitan de echipă pentru Billie Jean King Cup. Aceasta este noua denumire a Fed Cup, echivalentul Cupei Davis de la băieți. Florin Segărceanu a condus timp de 3 ani echipa feminină a României. De curând, însă, el a demisionat de la cârma formației.

Decizia mea este una ca urmare a ce se întâmplă acum cu echipa. Este mai bine să fie un sânge proaspăt la echipă. Eu, în curând, voi împlini 60 de ani, așa că am zis că poate e mai bine să vină altcineva la conducere”, a spus Segărceanu pentru digisport.ro.

În locul lui a fost numită Monica Niculescu(33 de ani). Jucătoare încă activă, Niculescu ocupă locul 152 WTA. Din păcate, tocmai a fost eliminată de la Miami Open. După doar un ghem jucat, Monica a fost silită să abandoneze în partida cu Liudmila Samsonova.

Surpriză pentru Simona Halep dacă va juca pentru România! Fetele au un nou căpitan de echipă
Surpriză pentru Simona Halep dacă va juca pentru România! Fetele au un nou căpitan de echipă în persoana Monicăi Niculescu, fosta ei parteneră de dublu/Sursa foto: Facebook: Federația Română de Tenis

Fetele au un nou căpitan de echipă

Monica își va intra în rolul de căpitan al echipei de, hai să-i spunem, deocamdată, tot Fed Cup, cât de curând. Ea a vorbit, cu entuziasm, pentru prima oară, despre noua ei postură.

Propunerea a venit din partea conducerii Federației Române de Tenis, eu am răspuns întotdeauna prezent la echipa națională și, în general, nu prea stau pe gânduri când vine vorba despre echipa națională, vin cu drag”, a declarat Niculescu, conform prosport.ro.

Ea este încântată și de viitoarea colaborare cu Simona Halep. Este și motivul pentru care Monica e conștientă că trebuie să-și ridice propriile standarde.

Să fii căpitanul unei echipe naționale în care evoluează o jucătoare, care a schimbat istoria tenisului, așa cum este Simona, nu este doar o provocare, este o onoare și o mare responsabilitate. Simona este un simbol și o permanentă sursă de inspirație.Este un om de la care ai de învățat câte ceva în fiecare zi. Standardele ei sunt foarte ridicate, iar tu, lucrând cu ea, trebuie să te ridici tot timpul la nivelul acestor standarde cu care este obișnuită”, a mai declarat Monica Niculescu, conform sursei citate.

De altfel, cele două jucătoare au o relație apropiată. Acest lucru s-a concretizat inclusiv în „dublul” pe care ele l-au făcut în unele turnee din circuitul WTA. Dacă Halep este, fără dubii, liderul jucătoarelor noastre la simplu, când vine vorba de dublu, Monica este „șefa”. Ea chiar e dezvăluit cîteva amănunte despre relația ei cu Halep, atunci când au făcut „pereche”. Numărul 3 mondial chiar o roagă pe Niculescu să-i dea indicații în timpul partidelor.

Îmi zice: >. M-am simtiț foarte bine. Simona nu greșește o minge. Servește foarte bine, nu greșește din spate, iar tu poți să îți faci treaba la fileu”, a spus Niculescu, la Digi Sport.