Suspendată pentru doping, Simona Halep s-a apucat de un sport de contact | VIDEO

Radu Bordei 02.02.2023, 11:12
Suspendată pentru doping, Simona Halep s-a apucat de un sport de contact | VIDEO

Simona Halep nu mai are răbdare. Campioana noastră așteaptă în continuare să afle care va fi verdictul în cazul dopajului cu roxadustat. Tenismena a ieșit pozitiv la un test efectuat în 2022, la US Open. Ca să își umple timpul, Simona s-a apucat de un sport de contact.

Cum i-a impresionat Simona Halep pe fani. Românca se antrenează cu un antrenor de box

Campioana de tenis se menține în formă și se antrenează în continuu. Chiar dacă este suspendată provizoriu campioana de la Roland Garros și Wimbledon nu a renunțat la pregătiri, dimpotrivă. Românca încă mai speră să își demonstreze nevinovăția și să revină pe teren chiar în acest an. Simona încă mai așteaptă să fie judecată deși a trecut aproape jumătate de an de la momentul în care a fost depistată.

Între timp, Simona nu stă cu mâinile în sân. Sportiva se antrenează inclusiv cu un antrenor de box. Tenismena a postat un video în care apare alături de Vlad Bucșa, antrenor personal la clubul Stejarii. Acesta îi explică câteva mișcări Simonei iar fostul lider mondial pare că se simte foarte bine.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Simona Halep ❤️ (@simonahalep27_)

De când a fost suspendată, Simona a primit mesaje de susținere de la tot mai multe persoane. Printre acestea se numără și fosta jucătoare de tenis, din america, Chris Evert, de 68 de ani.

Mă gândesc la Simona Halep, sper că e bine… Și sper că totul se va rezolva în curând…, a scris Chris Evert.

Simona primește vești bune de la ANAD

Gabriela Andreiașu, directorul general al Direcției Generale de Contol Doping din cadrul Agenției Naționale Antidoping, îi dă vești bune Simonei Halep. Aceata spune că procesul ei se va judeca cu o audiere în regim de urgență, la finalul căreia s-ar putea ridica suspendarea temporara a sportivei.

Am citit că s-a stabilit un anumit termen pentru audiere în regim de urgență. Noi nu avem cunoștință de acest termen, dacă avocații au spus, probabil că așa este. Pot să confirm că procedural, după impunerea unei suspendări provizorii, se organizează în cel mai scurt timp posibil o audiere în regim de urgență.

În cadrul acestei audieri, sportivul poate să aducă probe și dacă demonstrează că un produs pe care l-a folosit și ne referim la suplimente, dacă a fost contaminat cu o substanță interzisă, atunci sancțiunea se poate ridica. Se poate, deci nu e obligatoriu, trebuie demonstrat acest lucru.

Această suspendare provizorie se poate impune în două moduri. Fie prin prima notificare care se comunică sportivului sau notificare de punere sub acuzare, sau printr-o decizie separată. În cazul Simonei Halep s-a impus prin notificarea care i-a fost comunicată. Se organizează imediat o audiere, în regim de urgență, asta e terminologia din Codul Mondial Antidoping tocmai pentru a-i da posibilitatea sportivului să se apere.

În cazul în care ar fi folosit ceva contaminat fără știrea lui, nu era etichetat, nu ar fi bănuit, era de exemplu un sinonim al unei substanțe de pe lista interzisă și chiar dacă ar fi făcut tot posibilul să caute ingredientele, le verifica pe fiecare și acel sinonim al substanței nu apărea în lista interzisă, atunci sportivul nu avea acea vină totală și se poate ridica perioada de suspendare provizorie, a spus, pentru Sport Total FM, Gabriela Andreiașu.

Urmăriți Playsport.ro și pe