Șut, chemat în premieră la națională după ce a devenit vital pentru FCSB. Mihai Stoica a făcut anunțul în direct

Ioan Valentin Oprea 17.03.2023, 21:59
Șut, chemat în premieră la națională după ce a devenit vital pentru FCSB. Mihai Stoica a făcut anunțul în direct

FCSB are patru jucători convocaţi pentru primele două partide ale naţionalei României din preliminariile pentru EURO. Pe lângă deja consacraţii Darius Olaru, Deian Sorescu şi Octavian Popescu, Edi Iordănescu l-a convocat, în premieră, şi pe Adrian Şut.

Informaţia a fost oferită, în exclusivitate, de Mihai Stoica, managerul general al FCSB. Prezent în platoul de la Orange Sport, Meme Stoica a lăudat evoluţiile mijlocaşului în vârstă de 23 de ani. Deşi recunoaşte că Şut a trecut, în urmă cu câteva luni, printr-o pasă mai puţin bună, Stoica afirmă că revenirea de formă a acestuia este una evidentă.

Acum câteva luni, la Mioveni, Ovidiu Popescu şi-a rupt genunchiul, iar Şut a greşit de două ori într-o fază, a marcat autogol, s-a accidentat şi a dispărut câteva luni. Iar acum e covnocat în premieră la echipa naţională, după o perioadă în care a fost de departe cel mai constant jucător al nostru, cu nişte cifre remarcabile, şi distanţă acoperită, şi un joc simplu şi eficace.  Mă bucură asta, pentru că demonstrează că un jucător serios poate oricând să atragă atenţia oricui”, a comentat Meme Stoica, la Orange Sport.

Integralist în toate partidele din 2023

În 2023, Şut a fost integralist în toate cele nouă meciuri disputate de roş-albaştri. În două dintre ele, închizătorul de 23 de ani a reuşit să-şi treacă numele şi pe lista marcatorilor.

Şut e la primul contact cu reprezentativele tricolore. Jucătorul lui FCSB nu are nicio selecţie la naţionala sub 21 de ani sau la celelalte reprezentative de juniori.

Şut a ajuns în curtea formaţiei lui Gigi Becali în vara lui 2020. Înainte de a semna cu FCSB, acesta a evoluat, timp de două sezoane, pentru Academica Clinceni. Alte grupări cu care s-a mai afla Şut sub contract sunt ASA Târgu Mureş şi Pandurii Târgu Jiu.   

Urmăriți Playsport.ro și pe