Tadici a scos teancul de bani și a făcut plata la marginea terenului. Scene ireale în timpul meciului de baraj

Bogdan Solomon 03.06.2023, 14:14

Scene desprinse din anii 90, cu Gheorghe Tadici protagonist, au avut loc în timpul meciului HC Zalău – Activ Prahova-Ploiești din barajul pentru menținerea/promovarea în Liga Florilor. Tehnicianul a scos teancul cu bani și a făcut plata chiar la marginea terenului.

Scene ireale cu Gheorghe Tadici în prim-plan. A scos banii și a făcut plata la marginea terenului

La Mioveni s-a dat startul mini-turneului pentru menținerea sau promovarea, după caz, în elita handbalului feminin românesc, în care sunt angrenate HC Zalău și Dacia Mioveni, ocupantele locurilor de baraj (11 și 12), precum și primele două echipe din eșalonul secund, CS Activ Prahova-Ploiești și CSM Deva.

HC Zalău s-a impus fără mari emoții, scor 34-26, în fața formației prahovene, dar meciul va rămâne în amintire pentru scenele oferite de Gheorghe Tadici. Acesta a fost surprins în timp ce scotea un teanc cu bani dintr-un plic și îl plătea pe un oficial îmbrăcat „la patru ace”, care avea asupra sa un caiet și un pix.

Cum în acest baraj nu există gazde, costurile aferente organizării meciului trebuie să fie suportate de ambele combatante. Banii împărțiți ca în vremurile demult apuse erau, potrivit gsp.ro, pentru plata baremului către cei doi arbitri (3.000 de lei fiecare), observatorul de joc ( 2.000 lei), precum și oficialii de la masa de arbitraj, adică scorer și cronometror (câte 150 lei).

De obicei, clubul gazdă trebuie să suporte cheltuielile aferente organizării fiecărui meci din campionat. Plata se face direct către Federația Română de Handbal, prin virament bancar.

Clubul prahovean a ieșit la atac. Acuzații dure la adresa arbitrajului

De altfel, CS Activ Prahova-Ploiești a reacționat extrem de dur imediat după meciul pierdut în fața Zalăului, acuzând maniera de arbitraj. În mesajul publicat pe rețelele de socializare se arată că erorile comise în favoarea lor și experiența superioară au făcut ca elevele lui Gheorghe Tadici să ia prima opțiune pentru menținerea în Liga Florilor.

„Am Activat panica! CS Activ Prahova-Prahova-Ploiești a pierdut astăzi jocul cu HC Zalău cu scorul final de 34-26, după ce la pauză am fost conduși cu 15-11. Erorile de arbitraj au făcut diferența, iar scorul nu reflecta fidel realitatea din teren, jucătoarele noastre ridicându-se în multe momente ale jocului la nivelul adversarelor mult mai bine cotate. Cu experiența jocurilor de Liga Florilor, Zalăul a profitat de erorile de arbitraj și au luat o prima opțiune de menținere în primul eșalon”, a transmis clubul prahovean.

În celălalt meci al turneului, Dacia Mioveni a învins-o pe CSM Deva, 24-23, astfel că HC Zalău și piteștenii conduc în clasament după runda inaugurală. Primele două clasate vor evolua în sezonul viitor al Ligii Florilor.

Urmăriți Playsport.ro și pe