Tamaș a refuzat banderola de căpitan la Petrolul. Explicații din interior

Ștefănescu Dragoș / 02.08.2022, 11:57
Tamaș a refuzat banderola de căpitan la Petrolul. Explicații din interior

Petrolul a revenit în prima ligă după o pauză de 6 ani. Cel mai important jucător al echipei ploieștene în acest sezon este cu siguranță Gabi Tamaș. El a venit la Petrolul chiar în această vară. În ciuda experienței sale, Tamaș a refuzat să preia banderola de căpitan.

Gabi Tamaș a refuzat banderola de căpitan la Petrolul

Petrolul a revenit în elita fotbalului românesc după o pauză de 6 ani. Ploieștenii au ambiții mari în noul sezon din Superliga și au făcut câteva transferuri imortante. Mutarea cea mai sonoră a fost cu siguranță aducerea lui Gabi Tamaș. Experimentatul fotbalist a venit la Ploiești după despărțirea de FC Voluntari.

Gabi Tamaș (38 de ani) s-a impus rapid la Petrolul încă din startul sezonului. El a reușit să marcheze în etapa a treia împotriva celor de la Sepsi, aducând un punct prețios pentru echipa sa.

În ciuda faptului că este cel mai experimentat jucător din lotul Petrolului, Tamaș a refuzat banderola de căpitan al echipei. El a dorit ca aceasta să rămână la Valentin Țicu (21 de ani), jucător exponențial pentru ploieșteni în ultimele sezoane.

Gabi este un jucător serios, se pregătește foarte bine. Este un bun motivator, un lider! Am cuvinte numai de laudă pentru el. Cred că nu a vrut el să ia banderola. Cred cu că a vrut să-l motiveze pe Vali Țicu, care e mai vechi. A procedat foarte bine”, a declarat Costel Lazăr, pentru Sport.ro.

De ce a ales Gabi Tamaș să joace la Petrolul. ”Mi s-a părut foarte interesant proiectul”

Venirea lui Gabi Tamaș la Petrolul a fost cu siguranță o adevărată lovitură reușită de ploieșteni. Ajuns la 38 de ani, veteranul fundaș a explicat de ce a ales să joace la Ploiești. Tamaș a dezvăluit că proiectul șefilor clubului dar și dragostea suporterilor pentru echipă au fost motivele care l-au determinat să aleagă Petrolul.

Mi s-a părut foarte interesant proiectul de la Ploiești și a contat foarte mult faptul că Petrolul este un club de tradiție, cu niște fani extraordinari!

În plus, cunosc oameni în Ploiești cărora le place foarte mult fotbalul și mie îmi place să fac oamenii fericiți! La Astra i-am făcut, la Voluntari i-am făcut, acum sper să facem și Ploieștiul fericit!”, a spus Gabi Tamaș.

Pentru Gabi Tamaș, Petrolul este a șaptea echipă din România pentru care joacă. El a mai evoluat la Dinamo, CFR Cluj, FCSB, Astra Giurgiu, U Cluj și FC Voluntari. În străinătate, Tamaș a jucat pentru Galatasaray, Spartak Moscova, Celta Vigo, Auxerre, West Bromwich Albion, Doncaster, Watford, Cardiff și Hapoel Haifa.