Tamaș știa de problemele pe care Achim le avea cu pariurile. Dezvăluiri din interior în cazul fotbalistului: ceruse poprire pe salariu

Ioan Valentin Oprea 08.03.2023, 15:12
Tamaș știa de problemele pe care Achim le avea cu pariurile. Dezvăluiri din interior în cazul fotbalistului: ceruse poprire pe salariu

Cosmin Achim ţine prima pagină a ziarelor de scandal din România. Fostul fundaş de la Petrolul Ploeşti este anchetat de Comisia de Integritate din cadrul Federaţiei Române de Fotbal şi riscă să fie suspendat pentru o lungă perioadă de timp.

La începutul lunii martie, Cosmin Achim a întrerupt, în mod brusc, contractul cu trupa de pe „Ilie Oană”, iar, de atunci, se află în centrul unui scandal al pariurilor. Fundaşul în vârstă de 27 de ani nu a apucat să evolueze pentru „lupii galbeni” decât în cinci meciuri din Superligă. În alte două partide, a stat pe banca de rezerve.

Tamaş recunoaşte că ilfovenii ştiau despre problemele lui Achim

Fostul său coechipier de la FC Voluntari, Gabi Tamaş, recunoaşte că în vestiarul ilfovenilor era bine cunoscut faptul că Achim miza sume importante la jocurile de noroc.

„Ştiu că, în trecut, a avut această problemă cu jocurile de noroc. Eu am şi stat de vorbă cu el şi, din auzite, se lăsase de patima aceasta”, a povestit Tamaş, pentru ziarul Pro Sport.

Chiar dacă au existat zvonuri că Achim ar fi trântit unele jocuri ale celor de la Voluntari, Tamaş e ferm convins că acesta şi-a apărat corect şansele pe teren. Experimentatul fotbalist nu îl bănuieşte pe Achim de blaturi şi spune că şi-ar fi dat imediat seama dacă ar fi fost ceva necurat la mijloc.

„În teren, când am jucat lângă el, nu am simţit nimic ciudat. Şi cred că, la experienţa mea, dacă cineva nu e 100% sau dacă se întâmplă ceva cu el, mi-aş fi dat seama imediat. Mă ştiţi şi cu siguranţă nu aş fi ţinut pentru mine, ci aş fi spus-o direct”, a mai explicat Tamaş pentru prosport.ro.

Mai mulţi colegi de la Voluntari l-au împrumutat pe Achim

Pro Sport anunţă că Achim ar fi acumulat datorii mari şi s-ar fi împrumutat de la colegii săi de echipă. Mai mult decât atât, Achim le-ar fi solicitat şefilor de la Voluntari să vireze o parte din salariu său direct în conturile coechipierilor cărora le era dator. Această „poprire” nu a fost însă acceptată de conducerea ilfovenilor.

Întrebat dacă s-a numărat printre cei care l-au împrumutat pe Achim cu bani, Tamaş afirmă că nu a primit niciodată o astfel de solicitare din partea lui Achim. „Nu s-a întâmplat să-mi ceară bani”, susţine apărătorul de 39 de ani.

Achim aşteaptă cu încredere judecata de la Comisia de Integritate şi spune răspicat că nici nu se gândeşte la o retragere. „Eu mă consider nevinovat. Cum să mă retrag din fotbal? Nici vorbă de aşa ceva”, a precizat Achim pentru Pro Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe