Achim, fotbalistul anchetat pentru pariuri, se consideră nevinovat. Nu are de gând să se retragă din fotbal după ce a mizat sume uriașe pe meciurile echipei sale

Bogdan Solomon 06.03.2023, 20:49
Achim, fotbalistul anchetat pentru pariuri, se consideră nevinovat. Nu are de gând să se retragă din fotbal după ce a mizat sume uriașe pe meciurile echipei sale

Cosmin Achim, fotbalistul acuzat că a pariat sume uriașe pe meciurile din Superligă, inclusiv ale echipei la care activa, Petrolul Ploiești, a oferit o primă reacție în acest caz. Nici nu concepe să se retragă din activitate.

Fotbalistul anchetat pentru pariuri rupe tăcerea: „Sunt nevinovat”

Adus din postura de jucătorul liber de contract, fundașul central de 27 de ani – care evoluase până atunci pentru FC Voluntari – a rămas fără angajament după doar cinci apariții, din cauza unor mail-uri trimise de fosta sa iubită. Aceasta a dat în vileag mesaje din care reiese nu doar că Achim obișnuia să mizeze între opt și nouă mii de euro pe meciurile din campionatul intern, ci și că avea datorii la interlopul Fane Văncică.

În scurta sa reacție, fostul jucător al „lupilor galbeni” recunoaște că este anchetat de LPF și FRF, dar neagă vehement acuzațiile care i se aduc. Ba chiar susține că nu intenționează să pună punct carierei.

„Deocamdată, pot să spun că este o anchetă în desfășurare în acest caz și rămâne de văzut ce se va întâmpla. Eu mă consider nevinovat! Cum să mă retrag din fotbal? Nici vorbă de asta”, a declarat Cosmin Achim, pentru prosport.ro.

Ce pedeapsă riscă: „Va fi ceva similar ca la Voduţ”

În altă ordine de idei, Andrei Vochin, consilier în cadrul Federației Române de Fotbal, a explicat cum se va desfășura ancheta în continuare și a vorbit despre sancțiunea pe care o riscă fotbalistul dacă va fi găsit vinovat, făcând o comparație cu situația lui Mihai Voduț. Acesta a fost suspendat doi ani şi amendat cu 300.000 de lei din același motiv, iar Chindia Târgoviște i-a desfăcut contractul.

„Din ce informaţii am eu, am înţeles că ar fi o săptămână în urmă. Au primit informaţiile astea. Cei din Departamentul de Integritate au declanşat imediat o anchetă. Cercetează în momentul acesta ce se întâmplă acolo.

Va urma o procedură. Jucătorul va fi chemat pentru a fi audiat pe tema asta, dar important este că doamna sau domnişoara care a semnalat lucrul ăsta ar fi de o utilitate foarte mare dacă s-ar adresa departamentului de integritate al Federaţiei şi ar dori să depună mărturie acolo pentru tot ce ştie.

Dacă Achim va fi vinovat şi va fi ceva similar ca la Voduţ, probabil că şi pedeapsa va fi cumva asemănătoare. Dar, deocamdată, discutăm doar de anchetă. În momentul ăsta, există prezumţia de nevinovăţie care stă în picioare până la proba contrarie”, a declarat Andrei Vochin, la Orange Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe