Tamm, declarații tari după plecarea de la FCSB. Ce le-a spus estonienilor

Ioan Valentin Oprea 03.06.2023, 15:17
Tamm, declarații tari după plecarea de la FCSB. Ce le-a spus estonienilor

Intrat în dizgraţia lui Gigi Becali, Joonas Tamm a fost disponibilizat de la FCSB, la scurt timp după eşecul suferit de roş-albaştri în deplasarea de la Ovidiu. Deşi antrenorul principal Elias Charalambous şi managerul Meme Stoica au insistat pe lângă Becali pentru o prelungire a contractului lui Tamm, decizia latifundiarului din Pipera a fost de neîntors.

Într-un interviu acordat pentru presa din ţara sa natală, experimentatul fundaş eston spune că regretă că s-a despărţit atât de repede de FCSB. În total, Tamm a strâns 35 de apariţii în Superligă şi şi-a trecut, de asemenea, în CV şi trei goluri.

După ce a încasat un cartonaş galben în prima repriză, fotbalistul de 31 de ani a fost schimbat la pauza meciului decisiv cu Farul. În ultima etapă a playoff-ului, cu Rapid, Tamm nu a mai fost inclus în lot.

După sezonul regular, am jucat foarte bine în play-off, iar statisticile au arătat asta – am fost primul la majoritatea categoriilor. După toate astea, au decis să aducă jucători noi din nou. A fost decizia patronului. Antrenorii şi directorul sportiv (n.r. Mihai Stoica) şi-ar fi dorit ca eu să rămân, dar patronul are alte planuri”, a explicat, cu o uşoară supărare în glas, Joonas Tamm.

Vrea un contract pe perioadă mai lungă

Jucătorul din Estonia îşi face deja planuri de viitor şi are încredere că, în scurt timp, îşi va găsi un nou angajament. În timp ce la FCSB a avut semnat un contract pe doar un an de zile, Tamm vizează să încheie acum o înţelegere cu o durată mai lungă.

Aştept cu calm ce va urma. Mi-aş dori o variantă foarte bună, nu vreau să mă grăbesc. Cu siguranţă aş vrea un contract mai mare, pe doi ani. Ar fi mai bine pentru familie, deoarece este greu să ne mutăm an de an. Prea multă agitaţie. De asemenea, şi salariul trebuie să fie unul atractiv”, a mai completat Tamm.

Chiar dacă recunoaşte că şi-ar dori să evolueze într-un campionat de top al „Bătrânului Continent”, fostul jucător al FCSB-ului nu îşi mai pune speraţe prea mari că va da lovitura carierei la o vârstă atât de înaintată.

Mi-ar plăcea să joc într-o ligă de top a Europei dacă voi avea şansa, dar nu mai reprezintă un scop primordial pentru mine”, a explicat acesta.

Urmăriți Playsport.ro și pe