Tânăra din România prinsă de cutremur în Turcia, terifiată de ce a văzut: „E doliu național”

Gabriel-Alexandru Ioniță 07.02.2023, 19:30
Tânăra din România prinsă de cutremur în Turcia, terifiată de ce a văzut: „E doliu național”

Cristina Dinu, jucătoare de tenis în vârstă de 30 de ani care se află în prezent pe locul 314 în clasamentul WTA, este în Turcia, acolo unde în această săptămână ar fi trebuit să joace la turneul ITF de la Antalya. În mod evident, competiția nu se va mai disputa din cauza celor două cutremure de mare magnitudine care s-au petrecut la granița turco-siriană în noaptea de duminică spre luni.

Jucătoarea de tenis din România a decis să rămână pentru moment în Turcia

Sportiva a spus că nu a simțit cele două seisme. Ea a decis să rămână pentru moment în Turcia, întrucât săptămâna viitoare este programat un alt turneu ITF, tot în Antalya. Astfel, Cristina Dinu așteaptă să vadă dacă și acesta va fi anulat.

„Eu sunt bine. Nu am simțit cutremurul. Dormeam, iar la cel de-al doilea mă antrenam. Am înțeles ca s-a simțit și aici puțin. Dar au anulat turneul. Este doliu național. Deocamdată, rămân în Turcia, aștept să vă dacă se anulează și săptămâna viitoare”, a spus jucătoarea de tenis potrivit gsp.ro.

Și Mircea Lucescu a fost surprins de această tragedie, tot în Antalya

Antrenorul român în vârstă de 77 de ani se află în această perioadă la Belek, în cantonament cu Dinamo Kiev. El a dezvăluit că a simțit ușor cele două cutremure și s-a arătat foarte îngrijorat de efectele produse de ele. „Il Luce” și-a petrecut o parte importantă din cariera de antrenor în Turcia, la Galatasaray și Besiktas. În plus, el a fost și selecționerul naționalei „semilunei” în perioada august 2017 – februarie 2019.

Am simțit tot, a fost o situație mai delicată să te trezești pe la 4.30, într-o clădire care se mișcă. Nu e simplu, dar pentru noi nu a fost nimic, pentru cei de acolo cred că a fost îngrozitor. Nu m-am panicat, dar ma gândesc cu groază la ce poate fi acolo, am văzut câteva imagini de și mi-am adus aminte de Bucureștiul din ’77”, a spus Mircea Lucescu potrivit antena3.ro.

Gică Hagi, solidar cu oamenii din Turcia, țara în care este un adevărat idol

De asemenea, Gică Hagi, cel mai iubit fotbalist străin din istoria lui Galatasaray, a transmis, prin intermediul rețelelor de socializare, un mesaj de solidaritate față de poporul turc, extrem de greu încercat în aceste zile.

Toate gândurile mele merg către poporul turc, greu încercat în aceste momente. Sunt alături de voi!”, a scris Hagi, care a și antrenat gruparea Cim Bom în două rânduri.

Sursă foto: tenisdecamp.ro

Urmăriți Playsport.ro și pe