Țara Galilor e în sărbătoare la Campionatul Mondial. „Copiii vor lipsi de la școală”

Pintilie Iosif 23.11.2022, 12:40
Țara Galilor e în sărbătoare la Campionatul Mondial. „Copiii vor lipsi de la școală”

Țara Galilor s-a calificat la Cupa Mondială după 64 de ani de așteptare. Naționala lui Gareth Bale speră să facă un turneu mare. Nu va fi urșor, galezii plecând dintr-o grupă cu Anglia, Iran și USA.

Copiii din Țara Galilor au vacanță atunci când joacă țara lor

Interesant este că bucuria calificării în Qatar este atât de puternică încât elevii din Țara Galilor au liber de la școală, în zilele în care joacă naționala lor. Vestea a fost dată de Gareth Bale, fotbalistul emblematic al națiunii.

Acesta spune că este o sărbătoare imensă în acest moment în țara lui deoarece suporterii așteaptă de 64 de ani o calificare.

”Este probabil cea mai mare onoare pe care am putea-o avea pentru țara noastră, calificarea la o Cupă Mondială, ceva ce nu am mai făcut în 64 de ani.

Este istorie la noi. Școlile se vor opri pentru a ne urmări meciurile. Cel de-al doilea meci din grupa împotriva Iranului începe la ora 10:00 (n.r. 12:00 în România). Copiii vor lipsi de la școală, din fericire pentru ei.

Este o bucată masivă de istorie în țara noastră și ceva ce ne-am dorit cu toții de mult timp. Avem sprijinul națiunii acasă, indiferent de ce s-ar întâmpla, atâta timp cât dăm 100%, țara noastră ne va iubi pentru asta.

Toată lumea a visat la asta de atât de mult timp. Cel mai important, cel mai bun lucru a fost să o facem pentru țara noastră, să creștem fotbalul și să inspirăm o altă generație și să facem mai mulți copii să joace fotbal.

Făcând asta, sperăm că vom avea o echipă națională mai puternică în viitor. Peste 20 de ani, dacă cineva stă aici și spune că l-am inspirat, atunci este incredibil”, a spus Gareth Bale, potrivit BBC.

Lotul pe care mizează Țara Galilor în Qatar

Selecționer – Robert Page

Portari – Wayne Hennessey (Nottingham Forest), Danny Ward (Leicester City), Adam Davies (Sheffield United)

Fundași – Chris Gunter (Wimbledon), Ben Davies (Tottenham), Connor Roberts (Burnley), Ethan Ampadu (Spezia), Chris Mepham (Bournemouth), Joe Rodon (Rennes), Neco Williams (Nottingham Forest), Tom Lockyer (Luton Town), Ben Cabango (Swansea City)

Mijlocași – Aaron Ramsey (Nice), Joe Allen (Swansea City), Harry Wilson (Fulham), Jonny Williams (Swindon Town), Joe Morrell (Portsmouth), Matthew Smith (Milton Keynes Dons), Dylan Levitt (Dundee United), Rubin Colwill (Cardiff City), Sorba Thomas (Huddersfield Town)

Atacanți – Gareth Bale (Los Angeles FC), Daniel James (Fulham), Kieffer Moore (Bournemouth), Brennan Johnson (Nottingham Forest), Mark Harris (Cardiff City)

Echipă standard: Ward – Williams, Davies, Roberts, Cabango – Ramsey, Thomas, Ampadu – Bale, Moore, Harris