Țarul Mircea Lucescu își continuă povestea de succes la Kiev! O nouă victorie mare pentru Dinamo

Ștefănescu Dragoș / 26.09.2021, 10:02
Țarul Mircea Lucescu își continuă povestea de succes la Kiev! O nouă victorie mare pentru Dinamo

Mircea Lucescu a reușit sezonul trecut adevărate minuni cu Dinamo Kiev. Echipa din capitala Ucrainei are un parcurs foarte bun și în startul noului sezon. Astfel, țarul Mircea Lucescu își continuă povestea de succes pe banca formației din Kiev.

Țarul Mircea Lucescu își continuă povestea de succes la Kiev

Mircea Lucescu a preluat anul trecut conducerea tehnică a echipei Dinamo Kiev. Tehnicianul român a reușit adevărate minuni cu echipa din Kiev, câștigând titlul, Cupa și Supercupa Ucrainei.

Sezonul acesta, Dinamo Kiev a început în stil de mare campioană reușind încă de la început să se instaleze în fotoliul de lider al campionatului. Prima dezamăgire pentru formația lui Mircea Lucescu a venit în confruntarea cu Șahtior Donețk din Supercupa Ucrainei. Dinamo Kiev a fost învinsă fără drept de apel de rivalii din Donețk, cu scorul de 3-0.

După înfrângerea cu Șahtior din Supercupă, pentru Dinamo Kiev a urmat meciul din deplasare cu Rukh Lvov, din etapa a noua. Elevii lui Mircea Lucescu au dat dovadă de maturitate și au dominat clar partida. Campioana Ucrainei s-a impus cu scorul de 2-0. Golurile lui Dinamo Kiev au fost marcate de Viktor Tsygankov  în minutul 28 și de Denys Garmash în minutul 38. În urma acestei victorii, Dinamo Kiev se menține în fruntea campionatului Ucrainei având 25 de puncte, cu trei mai mult decât rivalii de la Șahtior Donețk. Echipa lui Mircea Lucescu are opt victorii și un egal după primele nouă etape din campionat.

Mircea Lucescu, supărat după înfrângerea din Supercupa Ucrainei

Dinamo – Kiev și Șahtior Donețk s-au înfruntat miercuri seară la Kiev, în finala Supercupei Ucrainei. Rivalitatea dintre cele două echipe este de notorietate în fotbalul european. Pentru Mircea Lucescu a fost primul duel cu Roberto De Zerbi, antrenorul lui Șahtior.

Partida a fost extrem de tensionată având parte de multe momente la limita regulamentului. Șahtior s-a impus clar cu scorul de 3-0. Pentru Mircea Lucescu a fost prima dată când pierde un trofeu intern de la venirea pe banca lui Dinamo Kiev. După partidă, tehnicianul român a fost extrem de nemulțumit de agresivitatea arătată de elevii lui De Zerbi în timpul jocului.

Nu-mi place să vorbesc despre comportamentul rivalilor, dar când suntem atacați trebuie să dăm un răspuns. Tot ce au făcut a fost lipsit de fair-play.

Eu pun presiune pe arbitri? Am văzut doar că s-au dat mai multe faulturi și cartonașe galbene împotriva noastră, deși adversarii au fost mai agresivi,

În vestiar, am avut o discuție cu jucătorii despre spiritul de echipă. Poți pierde un meci, dar nu poți pierde atât de ușor duelurile. Le-am tratat superficial, relaxați”, a declarat Mircea Lucescu.