“Tata” Zlatan, prima reacție după ce a revenit în naționala Suediei la 41 de ani

Ioan Valentin Oprea 22.03.2023, 15:52
“Tata” Zlatan, prima reacție după ce a revenit în naționala Suediei la 41 de ani

Experimentatul Zlatan Ibrahimovic continuă să se ia la luptă cu vârsta şi să evolueze la cel mai înalt nivel. După ce în weekend a devenit cel mai vârstnic marcator din întreaga istorie a primei divizii din Italia, Ibrahimovic e gata acum să-şi ajute naţionala în startul preliminariilor.

Ajuns la 41 de ani, jucătorul lui AC Milan nu se gândeşte încă la retragere. Deşi a absentat mai multe luni de pe gazon din cauza unei accidentări la genunchi, „Ibra” spune că e refăcut complet.

Am stat departe timp de 14 luni, în care doar am suferit. Acum m-am întors şi mă simt bine. Joc cu bucurie şi fără durere. Vom vedea cât durează, dar este distractiv să fii aici. Mă simt ca un tată al acestei echipe”, a mărturisit fotbalistul suedez.

A trecut prin trei operaţii

Oficialii campioanei Italiei informaseră iniţial că Ibrahimovic a fost supus unei intervenţii chirurgicale vara trecută. Fotbalistul de 41 de ani a ţinut să clarifice acest subiect la conferinţa de presă premergătoare disputei de vineri, cu Belgia, şi a anunţat că a fost nevoit, până la urmă, să treacă prin trei operaţii.

Adevărul este că am avut trei operaţii, nu una. Problema a fost că feedback-ul nu a fost pozitiv. Ei au încercat să înainteze, dar apoi au fost doi paşi înapoi. Nu am văzut niciun moment o lumină care să-mi dea energie, care să-mi dea răspunsuri că ceea ce făceam e bun. Dar apoi s-a întâmplat ceva şi am ieşit dintr-o cameră întunecată şi totul a devenit luminos şi pozitiv. A fost greu, dar am avut multă răbdare”, a punctat atacantul de aproape doi metri.

Vrea să amâne retragerea

Chiar dacă nu ştie încă dacă va fi apt pentru Campionatul European din 2024, găzduit de Germania, Ibrahimovic recunoaşte că vrea să amâne cât mai mult retragerea de pe teren.

Le-am spus colegilor mei: ‘Cu siguranţă vă întrebaţi ce caut aici, sigur credeţi că sunt nebun’. Dar le-am mai spus: ‘Aşteptaţi până se apropie sfârşitul, atunci veţi înţelege de ce fac asta”, a punctat suedezul.

Ibrahimovic şi-a anunţat retragerea din naţională în 2016, după Europeanul din Franţa, însă a revenit asupra deciziei în urmă cu doi ani.

Sursa foto: bloomberg.com

Urmăriți Playsport.ro și pe