Zlatan Ibrahimovic, chemat la naționala Suediei la 41 de ani. A fost accidentat 11 luni și a prins doar 68 de minute în acest sezon

Radu Bordei 16.03.2023, 11:16
Zlatan Ibrahimovic, chemat la naționala Suediei la 41 de ani. A fost accidentat 11 luni și a prins doar 68 de minute în acest sezon

Cristiano Ronaldo nu este singurul „veteran” care continuă să joace și la club și la națională. Zlatan Ibrahimovic se întoarce în lotul Suediei, la 41 de ani. Superstarul scandinavilor ar vrea să joace la Europeanul de anul viitor.

Zlatan Ibrahimovic, înapoi în lotul Suediei. N-a jucat în ultimul an

Starul celor de la AC Milan visa să pună punct carierei internaționale la Mondialul din Qatar. De aceea a și revenit la lot, în 2021 după o pauză de 5 ani de zile. Zlatan se retrăsese în 2016, dar a decis să ajute Suedia să ajungă la turneul final din Asia. Din păcate, selecționata nordică nu a trecut de barajul cu Polonia, iar din cauza unei accidentări atacantul nu a putut să contribuie cu prea mult la jocul echipei sale.

Acum, însă, Ibra a revenit după accidentarea care l-a ținut aproape un an departe de gazon și a început să prindă minute la AC Milan. A fost suficient pentru selecționerul Janne Andersson să îl cheme la meciurile cu Belgia și Azerbaidjan.

Zlatan a arătat bine în ultima perioadă, pare să fie într-o formă fizică bună, așa că am decis să îl convocăm. Poate să ne ajute foarte mult, atât pe teren, dar și prin simpla lui prezență, a comentat selecționerul

Ibrahimovic va căuta să ajute naționala țării sale să ajungă la turneul final de anul viitor, pentru a putea să se retragă după o ultimă apariție la o competiție importantă cu națioonala lui.

Cristiano Ronaldo în lotul Portugaliei pentru Euro 2024

La 38 de ani, fostul star de la Real Madrid și Manchester United simte că a lăsat lucrurile neterminate la naționala Portugaliei. Superstarul lusitanilor a suferit o mare dezamăgire în Qatar și nu dorește ca această să fie ultima impresie lăsată suporterilor portughezi. Așa că, indiferent că s-a transferat la Al-Nassr, în Arabia Saudită, atacantul tot a lăsat de înțeles că dorește să continue. Noul selecționer, Roberto Martinez, s-a deplasat personal la Riad, pentru a discuta cu Ronaldo și a stabili care sunt prioritățile acestuia. Conversația apre să fi fost una fructuoasă, așa că veteranul se regăsește pe lista convocaților la startul preliminariilor pentru Euro 2024. Aceasta nu ar fi ultima competiție vizată de Ronaldo. Se pare că golgheterul lusitanilor s-ar gândi chiar să continue până în 2026, unde ar încerca să cucerească titlul mondial.

Cristiano Ronaldo este deținătorul recordului de selecții la națională, 196, la egalitate cu Bader Al-Mutawa, din Kuweit. În plus, el este jucătorul cu cele mai multe goluri pentru echipele naționale, 118.

Urmăriți Playsport.ro și pe