Tatăl lui Djokovic cheamă oamenii „la luptă”. „El este Spartacus al vremurilor noastre”

Bordei Radu / 06.01.2022, 13:39
Tatăl lui Djokovic cheamă oamenii „la luptă”. „El este Spartacus al vremurilor noastre”

Tatăl lui Djokovic nu putea rămâne indiferent la scandalul imens în care este implicat fiul lui. Marele campion se află în carantină, la Melbourne, unde așteaptă să vadă dacă va putea să rămână să joace. Pentru că nu s-a vaccinat, liderul mondial a primit o derogare de la organizatorii turneului.

Autoritățile au fost de altă părere și i-au blocat sârbului intrarea în țară. A fost ținut ore întregi pe aeroport, apoi a fost anunțat că va fi deportat. Această decizie a stârnit un adevărat scandal diplomatic între Serbia și Australia. În plus, din toată lumea a început să curgă cu reacții pro sau contra lui Djokovic.

Tatăl lui Djokovic a luat foc după ce fiul lui a fost luat „prizonier”. „El nu tolerează nedreptatea și ipocrizia”

Srdjan Djokovic a rămas șocat de ceea ce i s-a întâmplat fiului său. Părintele campionului consideră că anularea vizei acestuia este o măsură abuzivă. „Dacă era dintr-o altă țară, sigur nu se întâmpla așa ceva” crede bărbatul. Tatăl sârbului a oferit câteva declarații spectaculoase.

Îl putem întemniţa în seara asta, mâine îl putem încătuşa, dar adevărul este că apa mereu găseşte drumul. Novak este ca Spartacus al lumii noi, el nu tolearează nedreptatea, ipocrizia, colonialismul. El luptă pentru egalitatea tuturor oamenilor de pe planetă. Asta indiferent de culoarea pielii, de statusul social sau de credința fiecăruia, anunță Srdjan.

Între timp, Nole este blocat în hotelul la care a fost transportat. Echipa lui de avocați a înaintat deja o plângere pentru a anula decizia autorităților. Hotărârea se va lua luni, iar până atunci Djokovic rămâne în carantină

Rivalul Nadal, critici la adresa liderului mondial. „Putea să o facă oricând”

Rafael Nadal (6 ATP) nu s-a sfiit să-l atace pe Novak Djokovic, care în ciuda faptului că este nevaccinat vrea să joace la Australian Open. Spaniolul nu este de acord cu cei care sunt de partea liderului mondial. Nadal este de părere că Djokovic putea rezolva foarte ușor problema dacă se vaccina. Ibericul este ultimul dintre ultimele nume importante care l-au atacat pe Nole.

Lumea a suferit destul. Vaccinați-vă! Dacă și-ar fi dorit, ar fi jucat la Australian Open fără probleme. El își ia propriile decizii. Fiecare este liber să facă asta, dar există niște consecințe, corect?

Bineînțeles că nu îmi place acestă situația. Într-un fel, îmi pare rău pentru el. Dar, în același timp, știa condițiile de aici de luni bune, așa că a decis pentru el, a declarat Nadal, într-un interviu