Tatăl lui Erling Haaland a făcut lumină. De ce nu a mai ajuns până la urmă starul norvegian la Real Madrid

Gabriel-Alexandru Ioniță 04.09.2022, 18:35
Tatăl lui Erling Haaland a făcut lumină. De ce nu a mai ajuns până la urmă starul norvegian la Real Madrid

Înainte de a semna cu Manchester City, unde a marcat deja 10 goluri în primele 6 meciuri de Premier League, Erling Haaland a fost una dintre prioritățile celor de la Real Madrid, alături de Kylian Mbappe. În cele din urmă, niciunul dintre cei doi nu a mai ajuns pe Santiago Bernabeu.

Tatăl lui Erling Haaland a explicat de ce a semnat fiul său cu Manchester City în această vară, în detrimentul celor de la Real Madrid

Mbappe a fost convins cu un contract fabulos să rămână la Paris Saint-Germain, iar Erling Haaland a fost transferat de campioana Angliei de la Borussia Dortmund în schimbul sumei de 60 de milioane de euro, conform Transfermarkt.

Acum, tatăl lui Erling, Alf-Inge Haaland, fost mijlocaș defensiv la echipe precum Nottingham Forrest, Leeds United sau Manchester City, a dezvăluit de ce familia sa a decis ca Erling să meargă pe Etihad Stadium și nu pe Santiago Bernabeu.

El a spus că au avut un sistem destul de complex pentru alegerea noii echipe, în funcție de mai multe criterii. Iar unul dintre cele mai importante criterii a fost reprezentat de concurența pe care ar fi urmat să o aibă Haaland pe post. Alf-Inge a subliniat că la Real era deja Karim Benzema, un atacant cu un statut aparte la clubul madrilen.

Două motive principale a avut starul norvegian

De asemenea, familia lui Erling Haaland a luat în calcul la acel moment faptul că se vorbea mult despre o eventuală venire a lui Kylian Mbappe pe Bernabeu. Ceea ce ar fi însemnat că atacantul norvegian de 22 de ani ar fi urmat să ducă o luptă teribilă pentru un loc de titular. Din acest motiv, dar și pentru că Manchester City avea mare nevoie de un atacant central în această vară, s-a luat decizia ca Erling Haaland să semneze cu echipa antrenată de Pep Guardiola.

„În această vară, am stabilit un prim criteriu pentru alegerea noastră. “Ce echipă are nevoie de un număr 9?”. Manchester City era opțiunea perfectă din acest punct de vedere.

În cazul lui Real Madrid, evaluarea noastră a fost de 5/10 pe scara importanței, având în vedere ce reprezintă Benzema pentru ei și modul în care a jucat în sezonul trecut. În plus, aveam semne de întrebare și pe fondul informațiilor că vor să-l transfere pe Mbappe.

În realitate, e greu să spui “nu” unui club precum Real Madrid. Dar Manchester City a îndeplinit toate criteriile noastre”, a spus Alf-Inge Haaland în cadrul unui documentar realizat de ViaPlay.

CITEȘTE ȘI Decăderea lui Ronaldo vine pe toate fronturile. Clasamentul din Premier League în care CR 7 a fost detronat, răspândit pe întreg globul

Urmăriți Playsport.ro și pe