”Te bați cu Calcan și Garita”. Ce trebuie să facă Dinamo pentru a fi cu un picior în Superliga. Exclusiv

Ioan Valentin Oprea 26.05.2023, 19:49
”Te bați cu Calcan și Garita”. Ce trebuie să facă Dinamo pentru a fi cu un picior în Superliga. Exclusiv

Dinamo a încheiat playoff-ul pe locul al patrulea şi se pregăteşte acum de barajul pentru promovare cu FC Argeş. Prima manşă a dublei Dinamo – FC Argeş este programată luni, de la ora 20:00, pe „Arena Naţională”.

Fost jucător şi antrenor al formaţiei din Şoseaua Ştefan cel Mare, Gheorghe Mihali priveşte cu îngrijorare spre duelul cu piteştenii. Mihali spune că trupa antrenată de Bogdan Argeş Vintilă pleacă cu prima şansă, dar „câinii roşii” au potenţialul de a produce marea surpriză. Mihali deplânge însă absenţa lui Burduşanu, care s-a reaccidentat şi va rata această dublă.

Acum un an am spus că Dinamo e favorită 200% cu U Cluj. Nu cred că Dinamo e favorită acum. FC Argeş e o echipă de Liga I şi are jucători buni. Să nu uităm că Dinamo are nişte probleme în alcătuirea lotului. Pentru mine, cea mai mare pierdere a avut-o Dinamo când s-a accidentat Bordușanu. E accidentat şi va sta mai mult timp acolo. Am înţeles că nu e o accidentare atât de gravă ca ultima”, a declarat Mihali, la emisiunea Playsport Live.

Cere organizare în defensivă

Fost component al „Generaţiei de Aur”, Mihali crede că elevii lui Ovidiu Burcă nu trebuie să rişte încă din primele minute ale partidei de pe „Arena Naţională”. Acesta îndeamnă la temperare şi afirmă că Dinamo trebuie să dea dovadă de o bună organizare pe teren pentru a avea şanse reale de promovare.

Nu ştiu dacă vor fi 30.000 de fani, dar să fie 20.000 de oameni pentru un baraj înseamnă mult. Oricum, va fi un meci complicat pentru Dinamo. Sunt două meciuri.Nu mai contează golurile de afară, nu se vor mai pune dublu. Nu cred că trebuie să tranşeze meciul din prima manşă, nu trebuie să gândească aşa. Nu cred că trebuie să se arunce în atac, trebuie să fie foarte bine organizaţi. Aşa a zis şi Burcă, care se gândeşte să organizeze bine echipa. Joci împotriva unei echipe de Liga I. Dinamo a întâlnit Dejul, iar acum te baţi cu Garita şi cu Calcan”, a mai completat Mihali.

Mizează pe Amzar

Chiar dacă spune că pierderea lui Ahmed Bani poate cântări greu în ecuaţia promovării, Mihali e de părere că Burcă are la îndemână suficiente soluţii pentru a alcătui un prim unsprezece competitiv. Dinamo va fi obligată să mizeze, încă din start, pe un junior sub 21 de ani, iar Mihali îl vede pe Amzar drept cea mai bună variantă pentru acest post. Fostul „câine roşu” crede că şi Irimia ar putea reprezenta o bună soluţie.

Nu mă aşteptam ca Dinamo să piardă la scorul acesta la Iaşi, dar a fost acea eroare a portarului. E greu să mai întorci rezultatul, A fost o greşeală de începător, venită într-un moment foarte important.Tot cu Irimia ar trebui să joace pentru regula Under 21. Bani e suspendat, dar nu mai are pe cine să joace decât cu Irimia. Îmi place foarte mult copilul acesta. E însă şi Amzar, care îmi place foarte mult. Amzar cred că va fi titular. Am crezut că e nevoie de doi oameni sub 21 de ani. E o pierdere Bani, care e suspendat”, a adăugat Mihali.

Nu înţelege de ce a retrogradat Dinamo

Mihali nu înţelege încă de ce a retrogradat Dinamo şi a subliniat că trupa din Şoseaua Ştefan cel Mare s-a bazat sezonul trecut pe mai mulţi jucători de mare valoare. Mihali l-a nominalizat pe Matei, ale cărui evoluţii de la Sepsi, de pe parcusul acestei ediţii a Superligii, l-au impresionat.

Nu trebuie să le mai spună nimic antrenorul. O ştiu foarte bine şi ei, joacă pentru promovarea în prima ligă. Vor veni alţi bani, vor avea alte contracte, dacă vor fi în Superligă. Anul trecut, dacă rămâneam în prima ligă, poate se mai schimba câte ceva la club. Ar fi avut sprijinul din banii de la tv. Ar fi fost important mai ales pentru istoria clubului. Din păcate, asta a fost. Atunci am avut jucători buni, valoroşi, dar nu s-au ridicat la pretenţiile clubului. Mă uit acum la Matei şi joacă senzaţional la Sepsi. Nu înţeleg ce s-a întâmplat atunci”, a explicat Gheorghe Mihali.

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe