Țeapă istorică pentru CFR Cluj! Gaură uriașă în buget pentru Neluțu Varga, după procesul câștigat de Arlauskis

Robert Zanfir 24.02.2023, 20:59
Țeapă istorică pentru CFR Cluj! Gaură uriașă în buget pentru Neluțu Varga, după procesul câștigat de Arlauskis

Giedrius Arlauskis a câștigat litigiul cu CFR Cluj și se va alege cu o sumă uriașă din partea clubului patronat de Neluțu Varga. Camera Națională de Soluționare a Litigiilor (CNSL) i-a dat dreptate portarului plecat cu scandal de la Cluj în vara anului 2021.

Relația dintre CFR Cluj și Arlauskis s-a terminat cum nu se putea mai prost pentru campioana României. Lituanianul a plecat de la echipă, imediat după îndepătarea fostului președinte Marian Copilu, cu care era prieten. A prezentat o scutire medicală, iar ulterior a solicitat despăgubiri pentru faptul că CFR Cluj a vrut să-i rezilieze contractul abuziv.

Țeapă istorică pentru CFR Cluj! Gaură uriașă în buget pentru Neluțu Varga, după procesul câștigat de Arlauskis

Ultima partidă pe care Arlauskis a jucat-o în tricoul lui CFR Cluj a fost cu Steaua Roșie Belgrad, pe 26 august 2021. Eșecul din retur, 1-2, venit după 0-4 la Belgrad, s-a lăsat cu un mare scandal la vestiarele ardelenilor.

Imediat după meci, Neluțu Varga i-a demis pe Marius Șumudică și pe Marian Copilu. În semn de solidaritate cu acesta din urmă, Arlauskis nu s-a mai prezentat la pregătire. Plătit cu 50 de mii de euro pe lună, lituanianul mai avea 30 de luni de contract.

Portarul și CFR s-ar fi înțeles pentru stingerea conflictului, iar lituanianul ar fi urmat să primească 500 de mii de euro. Conform Gsp, Neluțu Varga nu a respectat înțelegerea, iar Arlauskis s-a adresat CNSL.

Decizia a venit la un an și jumătate de la începerea conflictului. „Admite cererea reclamantului. Constată încetarea raporturilor contractuale prin acordul părților conform Act Adițional nr. 4/04.02.2023, începând cu data de 22.02.2023. Decizie definitivă”.

Arlauskis a plecat și de la Universitatea Craiova

Revenit între timp în fotbalul românesc, Arlauskis a plecat pe ușa din dos și de la Universitatea Craiova. A gafat nepermis la Ovidiu, cu Farul, iar Mihai Rotaru a solicitat întreruperea amiabilă a înțelegerii.

„Am reziliat deja cu Arlauskis. Vreau să îi mulțumesc, a dat dovadă de caracter. Totul a durat cinci minute, nu a cerut nici măcar un euro în plus.

Nu a contat momentul de la Farul. Am început să ne reconsiderăm obiectivele”, a spus Mihai Rotaru la Digi Sport.

Giedrius Arlauskis are șapte titluri de campion în România.

Urmăriți Playsport.ro și pe