Tenisul din Rusia, lovit în plin. Jucătorii au fost excluși din Cupa Davis și Fed Cup

Olteanu Ștefan 02.03.2022, 13:16
Tenisul din Rusia, lovit în plin. Jucătorii au fost excluși din Cupa Davis și Fed Cup

Tenisul din Rusia a fost lovit și el de sancțiunile europene, drept consecință a invaziei pe care țara condusă de Vladimir Putin a pornit-o în Ucraina. Astfel, Rusia nu va mai putea să participe la competițiile pe echipe din tenisul mondial: Cupa Davis și Fed Cup. În schimb, rușii vor putea să ia parte în continuare la turneele ATP, WTA și ITF.

Sancțiunile continuă! Tenisul din Rusia, lovit în plin

Tenisul din Rusia este lovit în plin, după ce mai multe foruri și federații internaționale au decis să sancționeze în diverse moduri sportul din țara condusă de Vladimir Putin. Decizia Rusiei de a invada fără milă Ucraina a provocat groază și tristețe în întreaga lume, iar consecințele nu au întârziat să vină pe toate planurile.
Revenind la măsurile care s-au luat la nivel sportiv, echipele de club și naționala de fotbal din Rusia au fost excluse de FIFA și UEFA din toate competițiile. De asemenea, rușii au primit interzis în alte două sporturi importante: rugby și patinaj.
În același timp, UEFA a mutat finala Ligii Campionilor la Paris, iar Campionatul Mondial de volei din acest an nu va mai fi organizat de Rusia.

Miercuri, 2 martie, Federația Internațională de Tenis (ITF) și-a manifestat și ea sprijinul față de poporul ucrainean și a suspendat Rusia din Cupa Davis și Fed Cup. O decizie similară a fost luată și în cazul Belarusului, țară care a fost complice la invazia pornită în Ucraina.

În schimb, Federația Internațională de Tenis a decis să permită jucătorilor de tenis ruși, cel puțin pentru un moment, participarea în turneele ATP, WTA și ITF. Cu toate acestea, sportivii nu vor avea voie să poarte însemnele naționale ale Rusiei.

Anastasia Potapova, număr 81 WTA. „Devenim ostatici ai situației curente”

Anastasia Potapova a evoluat, miercuri dimineață, în primul tur al turneului WTA de la Monterrey, unde a întâlnit-o pe ucraineanca Elina Svitolina.
Inițial, Svitolina a vrut să boicoteze partida și să nu se prezinte, din cauza faptului că Potapova este rusoaică. În cele din urmă, Svitolina s-a răzgândit și partida s-a disputat.
Totuși, înaintea duelului, Potapova s-a plâns pe rețelele de socializare de tratamentul pe care îl primesc sportivii ruși:

În general, chiar din copilărie, ne alegem calea de dezvoltare. Chiar și când eram un copil, visam să joc tenis fără să aleg un meci, o țară sau un partener de joc. E dificil să le explic oamenilor din politică faptul că pentru mine nu există niciun adversar dintr-o altă țară. Eu lupt pentru victorie, pentru cel mai bun joc al meu, pentru rezultatul meu. Din păcate, noi acum, atleți profesioniști, devenim ostatici ai situației curente.

A juca tenis este alegerea și visul nostru, pentru care muncim zilnic, antrenându-ne și încercând constant să fim mai buni. Îmi pare rău, dar deși sunt străină de politică, sunt împotriva durerii, lacrimilor și războiului. Pacea unește lumea și cu toții ar trebui să rămânem umani. Iar copiii ar trebui să continue să viseze”, a transmis Potapova pe Instagram.

Anastasia Potapova a pierdut duelul cu Elina Svitolina de la Monterrey, scor 2-6, 1-6.

Urmăriți Playsport.ro și pe