Tensiunea dintre Neluțu Varga și Dan Petrescu nu a dispărut: „Trebuie să stau departe de fotbal”

Olteanu Ștefan / 21.09.2022, 22:06
Tensiunea dintre Neluțu Varga și Dan Petrescu nu a dispărut: „Trebuie să stau departe de fotbal”

Neluțu Varga și Dan Petrescu își aruncă în continuare „săgeți” de la distanță și tensiunea de la CFR Cluj pare că nu se mai termină. Finanțatorul formației clujene a lăsat de înțeles că sănătatea i-a fost din nou afectată din cauza problemelor apărute la echipă și își dorește ca în perioada următoare să stea ceva mai departe de fotbal.

Cum comentează Neluțu Varga conflictul dintre Dan Petrescu și suporterii CFR-ului

Suporterii CFR-ului i-au strigat demisia lui Dan Petrescu în timpul duelului cu Sivasspor din Conference League, iar Neluțu Varga a fost chestionat cu privire la acest fapt. O ipoteză lansată sugera că finanțatorul campioanei le-ar fi cerut fanilor din tribune să recurgă la acest gest, pentru a forța plecarea antrenorului de pe banca tehnică. Dan Petrescu are o clauză de reziliere de 400.000 de euro și a transmis deja că nu va părăsi echipa fără să primească acești bani.

Ipoteza respectivă a fost infirmată vehement de Neluțu Varga, care spune că nu a avut nicio implicare în decizia suporterilor de a-i cere demisia lui Dan Petrescu.

„Eu cred că el este ofensat un pic pentru că i-a strigat lumea (n.r. – demisia). Dar eu nu am nicio implicare în asta. Eu nu mă ocup de găinării, nu mă ocup … Cum să mă duc eu să vorbesc cu suporterii să strige demisia? E nebun? Eu nici nu mă duc pe stadion.

În primul rând eu nu mai am voie medical să mă implic cu emoţiile şi cu astea. Minimum şase luni de zile trebuie să stau departe de fotbal. Şi tocmai d-asta am vrut să fie îmbunătăţită situaţia de a câştiga nişte bani”, a declarat Neluțu Varga, la Digi Sport.

Dan Petrescu, ieșire nervoasă după ce fanii i-au cerut demisia

La finalul duelului CFR Cluj – Sivasspor 0-1, Dan Petrescu nu i-a iertat pe suporterii care au fost prezenți în tribunele arenei din Gruia. Cei care i-au cerut demisia au primit un mesaj clar din partea antrenorului:

„Eu nu înțeleg de unde vine această presiune. În primul an aici, am câștigat campionatul și am plecat. Am revenit, am venit pe final, am luat iar campionatul, poate nu era tot meritul meu, am dus echipa în grupe, am ajuns până în primăvară. Anul următor, am câștigat iar campionatul, iar ne-am dus până în grupele Europa League. Nici atunci nu era lumea mulțumită.

După 6 luni, iar au fost probleme, am plecat, iar m-au chemat. Iar am luat campionatul, iar am ajuns în grupe. Băi, băieți, dacă s-a plictisit lumea să ia campionate și să meargă în grupe, nicio problemă, plec! Dacă ei s-au plictisit… că eu mai mult să iau campionatul și să o duc în grupe, nu pot. Poate vine altul și ia Champions League sau ajunge în grupe. Nicio problemă! Dar eu nu înțeleg de unde vine această presiune.

Dacă vrem altceva, nicio problemă. De ce să mai stau aici pe capul oamenilor dacă ei nu mă vor? N-are rost să mai stau. Poate vine altul, câștigă campionatul și merge în Champions League.

În condițiile actuale, nu se mai poate continua cu aceste scandări. Clubul trebuie să mă susțină 100%. Dacă nu mă susține, n-are rost să mai continuăm. Eu vorbesc în față! Ce să ne mai ascundem? Dacă vor pe altcineva, să ia pe altcineva!”, a declarat, printre altele, Dan Petrescu.

Antrenorul care l-ar fi putut înlocui pe Dan Petrescu a mai lucrat cu Neluțu Varga: „Da, era una dintre variante”.