Atât a așteptat Șumudică. Atacuri frontale la „dușmanul” Dan Petrescu: „Mie nu mi-a strigat nimeni niciodată demisia”

Gabriel-Alexandru Ioniță 20.09.2022, 20:14
Atât a așteptat Șumudică. Atacuri frontale la „dușmanul” Dan Petrescu: „Mie nu mi-a strigat nimeni niciodată demisia”

Marius Șumudică dă semne că nu va uita niciodată de contrele pe care le-a avut cu Dan Petrescu, în momentul în care acesta l-a înlocuit pe banca CFR-ului în startul sezonului trecut. Atunci, cei doi au avut mai multe schimburi dure de replici, iar din acel moment a fost foarte clar pentru toată lumea că acest „război” va continua.

Marius Șumudică nu a uitat de conflictul cu Dan Petrescu

Iar Șumudică pare că vrea să confirme acest lucru de fiecare dată când are ocazia. Acum, când Dan Petrescu se află în conflict deschis cu Neluțu Varga și este foarte aproape să fie dat afară, antrenorul lui Al Raed a venit cu o declarație de susținere a patronului de la CFR Cluj.

Șumudică a ținut să sublinieze faptul că acesta a făcut eforturi financiare uriașe în ultimii ani, iar în acest sezon a trăit o mare dezamăgire, odată cu eliminarea campioanei din turul 1 preliminar al UEFA Champions League. Mai mult, Șumi a invocat și problemele de sănătate pe care le-a avut Neluțu Varga după acel moment.

Deși a admis că Dan Petrescu este un antrenor foarte bun și a ținut să spună că îl respectă, Șumudică a precizat că lui nu i s-a cerut niciodată demisia de către fani, așa cum i s-a întâmplat acum „Bursucului”. De asemenea, a criticat și jocul formației din Gruia din acest start de sezon.

Noi atacuri la adresa antrenorului campioanei României

„Se răsfrânge asupra clubului. Care este sprijinul lui Dan Petrescu în momentul de față? Nu are niciun sprijin. Deac a spus și la mine, când am plecat. A spus ‘cel mai bun antrenor alături de care am lucrat’. Dar nu se implică. Deac este super-profesionist, își vede doar de treabă, vrea să aibă longevitate.

(n.r. despre jocul CFR-ului) Foarte slab. Din punctul meu de vedere, ieri au avut 15 minute bune, în care puteau tranșa jocul, dar în același timp i-au prins descoperiți pe faza de apărare, au avut niște ocazii unu contra unu cei de la Pitești… Asta e filosofia lui Dan Petrescu, nu trebuie să placă publicului. Eu am încercat altceva, nu să joc minge lungă. Este unul dintre cei mai titrați antrenori. Fiecare antrenor are o filosofie de joc. Eu am încercat să o schimb.

Eu nu așteptam o lovitură fixă, un corner ca să dau gol. Se și lucrează, dar e și noroc. Eu aveam altă filosofie, am încercat să imprim un joc ofensiv. Mi-era greu, pentru că veneam după un stil aparte al lui Dan Petrescu. Nu se poate ieși (din această situație) decât dacă îi va plăti clauza. Dragoste cu sila nu se poate. E greu. Când patronul iese și spune așa ceva… De mine nu a vorbit așa.

„Mie nu mi s-a cerut niciodată demisia”

Nu uitați că patronul clubului a suferit un accident cerebral. Când știi că trebuie să faci rost de bani să îți plătești angajații și singura sursă de venit e campania europeană și veniturile de acolo, e clar că nu te mai uiți în urmă și începi să vorbești. Omul ăsta a fost la un pas de paralizie. Puteam să vorbim de el la trecut, e grav, asta a făcut fotbalul din Neluțu Varga. Nu mă înțelegeți greșit. Eu am spus că ce i s-a întâmplat, i s-a întâmplat pe un fond de stres și măcinat de tot ce a făcut pentru echipă. Contează.

Eu nu am spus că Dan Petrescu e vinovat că a făcut patronul atac cerebral. Dar CFR-ul are cel mai bun lot, iar rezultatele lasă de dorit. Nu poți să te joci cu poporul. Dacă lumea îți strigă demisia… Mie nu mi-a strigat nimeni niciodată demisia. Mie dacă mi se întâmpla, cred că mai renunțam din banii ăia (n.r. din clauza de reziliere pe care a avut-o la CFR). E greu să ieși din situația asta. El nu mai are niciun sprijin.

Ca să vorbim de antrenorul Petrescu, eu nu am nimic cu el, e unul dintre cei mai titrați antrenori. Eu îl respect pentru ceea ce a făcut”, a spus Marius Șumudică la Digi Sport.