The Sun confirmă Playsport și anunță: Arsenal îl vrea pe Ianis Stoica

Bădulescu Silvian / 22.11.2021, 18:39
The Sun confirmă Playsport și anunță: Arsenal îl vrea pe Ianis Stoica

Gigi Becali este aproape de a da o nouă lovitură pe piața transferurilor. Ianis Stoica, jucătorul de 18 ani al FCSB-ului, este urmărit de către Arsenal Londra. Se pare că acesta este pe radarul echipei din capitala Angliei de mai mult timp.

Ianis, monitorizat din septembrie de Arsenal

Tânărul de doar 18 ani a fost omul meciului în partida câștigată de bucureșteni contra celor de la FC Botoșani. Conduși la pauză cu 1-0, acesta a marcat golul de 2-1 și a oferit un assist la golul trei, marcat de Florin Tănase. Ianis Stoica este unul dintre cei mai în formă jucători ai FCSB-ului. El a bifat în acest sezon 14 meciuri în toate competițiile, timp în care a marcat șase goluri și a oferit două pase decisive.

Presa din Anglia, prin The Sun, a preluat știrea apărută în exclusivitate la Playsport, în urma căreia s-a vorbit de interesul lui Arsenal Londra pentru jucătorul echipei din Berceni. Mai mult, conform aceleiași surse, acesta este monitorizat de către „tunari” de mai bine de două luni. Reprezentanți ai echipei urmează să vină în țară în 2022, pentru a negocia un transfer al fiului lui Pompiliu Stoica.

La Arsenal mai este legitimat un tânăr jucător român. Este vorba de Cătălin Cîrjan, mijlocaș central de 18 ani, venit în capitala Angliei de la Viitorul Domnești, în vara anului 2019.

„Nu este de vânzare”

Patronul echipei, Gigi Becali, este fericit că jucătorul său este urmărit de o echipă precum cea londoneză, dar a declarat că acesta nu este de vânzare. Mai mult, el ar fi refuzat deja 1,5 milioane pentru Ianis, din partea unui club al cărui nume nu a fost menționat.

E bine că Arsenal îl monitorizează pe Ianis, dar în acest moment, el nu este de vânzare. Poate fi într-un an sau doi, dar momentan nu e. Are calități tehnice, este puternic din punct de vedere fizic și foarte inteligent. Dacă te uiți la el, zici că are 23 de ani, nu 18” a spus Gigi Becali.

El a marcat patru goluri și a oferit două pase decisive în Liga I. Are și o „dublă” marcată în Cupa României, în meciul de la Hunedoara. Totodată, este cel mai tânăr debutant din istoria echipei, jucând la doar 14 ani în tricoul echipei roș-albastre.

Rămâne de văzut dacă Arsenal va face o ofertă oficială și dacă acesta va deveni „tunar”. Pe lângă trupa lui Mikel Arteta, s-a vorbit și despre interesul lui Galatasaray pentru Ianis Stoica.

Reprezentant al echipei naționale under-21, acesta a fost și la loturile mai mici, de la under-16 până la selecționata condusă de Florin Bratu în prezent. Contractul cu FCSB expiră în 2023, iar cota de piață, conform Transfermarkt, este de doar 450.000 de euro.