Timp de 4 ani, nimeni nu știe ce a făcut. Hiannick Kamba și-a înscenat moartea pentru o poliță de 1,2 milioane de euro

Moldoveanu Camelia / 21.10.2021, 07:45

Povestea fascinantă a unui fost fotbalist care este acuzat că și-a înscenat moartea pentru a primi 1,2 milioane de euro din asigurarea de viață. Autoritățile cercetează cazul, însă detaliile ieșite la suprafață par a fi rupte din filme. Soția fostului fotbalist ar fi principalul complice.

Și-a înscenat moartea pentru a obține banii de pe asigurarea de viață

Autoritățile din Germania s-au văzut nevoite să ancheteze un caz cel puțin straniu. Fostul fotbalist Hiannick Kamba, aflat în trecut la echipa Schalke 04, a suferit un accident de mașină, în anul 2016, în urma căruia ar fi murit. Evenimentul a avut loc în Republica Democrată Congo și a fost unul, teoretic, tragic.

Cu toate că lucrurile păreau destul de clare, autoritățile sunt de părere că bărbatul de 35 de ani a decis să-și însceneze moartea pentru a putea primi cei 1,2 milioane de euro din asigurare. La acel moment, asigurarea de pe numele bărbatului a intrat în contul soției de 41 de ani. Actele pentru această despăgubire au fost încheiate în 2015, cu un an înainte de presupusul deces.

Ciudat este faptul că apropiații nu știau foarte multe detalii despre acest deces. Ei au aflat destul de târziu că bărbatul a decis să revină acasă, în Congo, și a decedat într-un accident rutier, Cert este că familia a făcut presiuni pentru ca firma de asigurări să le plătească 4 milioane de euro, însă fără succes. Asiguratorii au considerat că ar fi o sumă exagerat de mare.

Fostul fotbalist susține că a fost răpit timp de străini

Ca prin minune, sau nu, Hiannick Kamba a reapărut în 2020. El a trebuit să dea explicații ambasadei Congo în Germania. Fostul fotbalist susține că a fost răpit de străini în toată această perioadă. În același timp, Kamba nu vrea să mai audă de soția/ văduva sa.

Ciudat este faptul că bărbatul refuză să ofere declarații despre dispariție. A ținut să specifice faptul că nu-l interesează dacă femeia cu care și-a împărțit viața, până la moartea sa, a profitat de pe urmele lui. Autoritățile din Germania sunt nevoite să cerceteze acest caz, neputându-se mulțumi cu tăcerea.

De cealaltă parte, soția fostului fotbalist adoptă aceeași poziție, tăcerea. În prima zi a procesului nu a vrut să scoată nicio vorbă, însă a trebuit să o facă avocatul:

A fost șocată când a primit vestea morții soțului ei. Și a fost la fel de șocată când a apărut în viață ani mai târziu”, a spus avocatul soției lui Hiannick Kamba.

Momentan autoritățile nu au ajuns la o concluzie, însă evident că întreaga poveste pare a fi cusută cu ață albă. Curtea Regională din Essen o să-și pronunțe verdictul la mijlocul lunii noiembrie, potrivit presei din Spania. Până atunci, Hiannick Kamba este așteptat să lămurească unde a fost timp de patru ani.