Titanul Cristiano Ronaldo a intrat în istoria fotbalului după meciul cu Franța. Cifre impresionante ale portughezului

Giosanu Catinca / 24.06.2021, 14:06
Titanul Cristiano Ronaldo a intrat în istoria fotbalului după meciul cu Franța. Cifre impresionante ale portughezului

Titanul Cristiano Ronaldo continuă să impresioneze. Internaționalul care evoluează în prezent la clubul Juventus Torino și la echipa națională de fotbal a Portugaliei  a reușit o ”dublă” în meciul cu Franța, din cadrul ultimei etape a fazei grupelor EURO 2020. Cifre impresionante ale portughezului.

Titanul Cristiano Ronaldo a intrat în istoria fotbalului după meciul cu Franța

Cristiano Ronaldo este de neoprit pe terenul de fotbal. Internaționalul în vârstă de 36 de ani a bifat încă 3 recorduri pentru Portugalia. După golurile din penalty reușite contra Franței, fotbalitul legitimat la Juventus a devenit primul portughez din istorie care înscrie în toate cele 3 meciuri din grupă la un Campionat European!

Odată cu cele două reușite, atacantul de origine portugheză a ajuns la 109 goluri marcate în tricoul echipei naționale. De asemenea, el este la unul singur de recordul suprem. Totodată, este prima dată când Ronaldo marchează contra naționalei Franței.

Cifre impresionante ale portughezului

Cristiano Ronaldo l-a egalat pe iranianul Ali Daei pe primul loc al clasamentului fotbaliștilor cu cele mai multe goluri marcate la echipa națională. Fostul atacant iranian a înscris de 109 ori în 149 de partide jucate pentru echipa națională, în perioada 1993 – 2006.

De partea cealaltă, Cristiano Ronaldo a ajuns la 109 goluri marcate pentru Portugalia în 177 de meciuri. Atacantul lui Juventus a debutat la prima reprezentativă în 2003, la 18 ani și șase luni. Pe locul trei într-o astfel de ierarhie este Mokhtar Dakari, fostul internațional malaezian. Acesta din urmă are 89 de goluri înscrise în 142 de jocuri.

Cristiano Ronaldo este deja cel mai bun marcator din istoria Campionatului European, cu 14 goluri, și, odată cu prima reușită din partida cu Franța, a devenit primul fotbalist de pe ”bătrânul continent” care ajunge la 20 de reușite în cadrul turneelor finale de EURO și Campionatul Mondial. Până la golul portughezului, supremația la acest capitol îi aparținea lui Miroslav Klose, fostul atacant german, cu 19 reușite.

Ce a făcut Ronaldo după Portugalia – Franța, scor 2-2

Cristiano Ronaldo a făcut schimb de tricouri cu Karim Benzema (33 de ani) după meciul Portugalia – Franța. Pe tunel, starul portughez a fost fotografiat alături de Mbappe. Cei doi au fost surprinși în hohote de râs. Imaginea a fost urcată pe contul oficial de Twitter al EURO 2020. Fotografia a strâns în câteva ore aproape 60.000 de aprecieri și peste 7.000 de distribuiri.