Toate tunurile pe Kyros Vassaras după FC U. Craiova – Universitatea Craiova: „Trebuie să iasă și să ne explice”

Gabriel-Alexandru Ioniță 08.08.2022, 10:34
Toate tunurile pe Kyros Vassaras după FC U. Craiova – Universitatea Craiova: „Trebuie să iasă și să ne explice”

Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor din România, a fost „băgat în ședință” după Derby-ul Olteniei dintre FCU și CSU Craiova. Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, nu a înțeles de ce Istvan Kovacs nu a dorit să revadă faza în urma căreia a acordat al doilea penalty pentru echipa antrenată de Laszlo Balint, în urma unui presupus henț al lui Bahassa.

Fotbalistul lui FCU Craiova a fost lovit în cap de o minge trimisă de Sergiu Hanca din lovitură liberă. Istvan Kovacs a considerat însă că înainte balonul a fost deviat de mâna jucătorului francez și a dictat penalty.

Kyros Vassaras, luat și el în colimator alături de Istvan Kovacs după derby-ul dintre FCU și CSU

Detaliul care a generat multe controverse a fost reprezentat de faptul că „centralul” din Carei nu a dorit să revadă faza pe monitorul de la marginea terenului. Asta în condițiile în care a fost vorba despre o fază la limită. Mai mult, el nici nu a fost sfătuit în acest sens de către colegii săi aflați în camera VAR.

Pe reluările oferite de televiziuni nu s-a putut vedea un contact între minge și mâna lui Bahassa. Astfel că mai toată lumea a fost de acord că Istvan Kovacs a luat decizia greșită la acea fază. Mihai Stoica se înscrie pe această listă. El a spus că, într-un astfel de moment controversat, ar fi indicat că președintele CCA, Kyros Vassaras, să iasă cu lămuriri în spațiul public.

Trebuie să iasă Vassaras. E o nebuloasă totală, noi nu ştim ce a fost acolo. De la VAR-ul nostru se vede că nu e penalty”, a spus MM potrivit Orange Sport.

Marius Croitoru, declarația serii după eroarea lui Istvan Kovacs

Croitoru a ținut să reamintească de declarația făcută recent de Adrian Mihalcea, care a spus că are impresia că sistemul VAR din România este o variantă low-cost. Antrenorul lui FCU a avut chiar puterea să glumească pe seama acestui subiect și a spus că sistemul de arbitraj video din Superliga are nevoie de componente mai performante, aduse eventual din Taiwan, țară care este aproape să fie invadată de China.

„Prima impresie este că a fost un meci frumos. Cred că rezultatul este nemeritat pentru noi, dar se întâmplă și astfel de momente. Degeaba avem VAR. Avea dreptate domnul Mihalcea. Ar trebui să mergem să apărăm Taiwanul pentru că avem nevoie de componente bune. Este un derby, ambițiile sunt foarte mari. Cine greșește mai puțin, acela are șanse mai mari. Scorul nu reflectă realitatea din teren. Am jucat tot meciul mai bine”, a spus antrenorul lui FCU Craiova la finalul meciului de pe „Ion Oblemenco”.

CITEȘTE ȘI Scandal și faze litigioase în Derby-ul Olteniei. Craiova a clocotit și am fost la un pas să asistăm la o tragedie